196 kbit/sec-ban

Újabb lépés az internetes online rádiósugárzásban

 

 

 

A tesztek után csütörtök délutántól már bárki hallgathatja interneten a Rádió Szentes élő adását. A TEAM Számítástechnikának, amely a szervert adta és az Optanet Kft-nek, amely a programot és az internetet biztosítja köszönhetően végre élvezhető minőségben szól az interneten a Rádió Szentes.

Az internetező sávszélességétől függően, három tömörítési formában hallgathatja a világhálón a műsort. A legjobb, 3. számú, amely 196 kbit/sec tömörítéssel szól. A következő lépés a hangarchívum kialakítása lesz. Ebben a menüben a rádióban elhangzó beszélgetések, interjúk lesznek utólag is meghallgathatóak.

 

Ez a fejlesztés, nem csak az online rádió sugárzásnak tett jót, hanem ezt a feladatot eddig a SzentesInfo szerver látta el, amelynek a teljesítményéből az online tömörítés 30% processzor időt vett el. A megnövekedett netes igényeknek megfelelve a szerver tulajdonosa az új segédszerver telepítésével ezt a processzor időt más feladatokra tudja átcsoportosítani és a szerveren található oldalak gyorsabb és biztosabb működését tudja biztosítani.

Szentes, 2009. 03. 17.

 

 

.