Március 15.

 

 

 

2009. március 15-én 10 óra 30 perckor vette kezdetét az 1848/49-es magyar forradalom és szabadságharc 161. évfordulójára rendezett városi ünnepség programja.

161 évvel ezelőtt, 1848/49-ben nemzetünk legjobbjai fogtak össze annak érdekében, hogy akár fegyverrel is megvédjék hazánk függetlenségét. Sokan életüket, vagyonukat áldozták a nemes eszméért a szabadságért.

 

 

 

A polgármesteri köszöntő után Varga Árpád önkormányzati képviselő ünnepi beszédét hallhattuk, melyben kiemelte, hogy ebben a válságokkal teli világunkban az összefogást kell előtérbe állítanunk minden más előtt, mert csak együtt vagyunk képesek megoldani országunk problémáját.

 

 

 

A beszédeket követően a Horváth Mihály Gimnázium dráma tagozatának műsorát láthattuk a Kossuth téren felállított színpadon, majd a szegvári Alapfokú Művészetoktatási Iskola Dobbantó Néptánccsoportja lépett fel.

 

 

 

A zászlófelvonás és az ünnepi műsort követően az önkormányzat, fegyveres erők és testületek, helyi párt- és civil szervezetek képviselői helyezték el a megemlékezés koszorúit Kossuth Lajos és Horváth Mihály szobránál.

 

 

 

Az ünnepség további képei ITT tekinthetők meg!

 

 

Szentes, 2009. 03. 21.

 

 

 

.