Nem csak nyertünk, de győztünk is!

 

 

 

Fordulatokkal teli mérkőzést játszott legutóbb a Bodrogi Bau – Szentesi VK a Székesfehérvár ellen. A lényeg, hogy 11:10 arányban nyertünk, de nem volt sima menet!

500 derék néző hangorkánja közepette kezdődött a mérkőzés. Mindenki egyet akart a hazai győzelmet.

Érezhető volt a feszültség a zsúfolásig megtelt sátor alatt. Bár a labdát elhoztuk, de több mint 2 percig nem sikerült gólt szerezni. Ekkor Szabó Levente belőtte a csapatunk első gólját 1:0, de nem sokkal később Hesz Máté egyenlített 1:1, majd megúszásból ismét eredményes volt 1:2.

Remek iramú mérkőzés alakult ki, sokat úsztak a játékosok és szerencsére Szőke Szabolcs egy ötméterest követően egyenlített 2:2. Szabolcs nem csak egyenlíteni tudott, sőt emberelőnyből vezetést szerzett 3:2. Viszonylag gyorsan egyenlített a fehérvár 3:3 majd az első negyed vége előtt átvették a vezetést 3:4.

A második negyed is rosszul indult, hiszen két támadásunkat - center posztról - szabálytalannak ítéltek a játékvezetők, sőt a visszaúszásnál – a bíró elmondása szerint fejre elhelyezett rúgásért – végleg kiállította a centerünket Szabó Leventét. Hesz Máté rögtön gólra váltotta az „emberfórt” 3:5 majd akcióból is lőtt egy újabb gólt 3:6. Borzasztó érzés volt, de szerencsére Szabó Zoli gyorsan bevágott egy emberelőnyt 4:6 és így ismét -2 gólra kerültünk tőlük. Sajnos nem sokáig. Székely játékvezető 5 méterest ítélt a Fehérvár javára, amit Petőváry értékesített 4:7.

 

 

 

20 másodpercen belül emberelőnybe kerültünk és Szőke került gólhelyzetbe a bal szélen. Remekül kivárt, cselezett, két védő a nyakába ugrott, de előtte bepasszolta a labdát Rácz Norbinak, aki értékesítette a helyzetet 5:7. Hajtottunk, akartunk, gyűrtük az ellenfelet és meg lett az eredménye. Ismét előnybe kerültünk és Szőke keze nem remegett 6:7.

Ezek után fej-fej mellett haladt a két csapat egészen 10:10-ig amikor Torday kezében a labda (még 15 másodperc) továbbadja Szőkének (még 12 másodperc), Szőke felnéz, bejátssza centerbe. Már csak 10 másodperc…

Zivanovic kezében a labda. Mint egy oroszlán harcol, hogy lövőhelyzetbe kerüljön.

Komolyan mondom, nem tudom mit csinált, nem emlékszem, pedig láttam. Azt tudom, hogy bent van a labda a hálóban és majdnem felrobban az uszoda.

Szentes, 2009. 02. 28.

 

 

.