Idén is lesz Kurca Regatta!

Evezz egyet Szentesen!

 

 

Kezdheti mindenki a felkészülést a II. Kurca Regattára, amit 2009. július 11-12-én rendeznek meg a szokásos helyszínen a Kurcán. A főtámogató jóvoltából a Pola Kayak-Canoe Kft 2009-ben is felajánlott egy új, négyszemélyes túrakenut a csapatverseny győztes egységének, a ladikkal versenyzők pedig egy új, 4 méteres ladikért szállhatnak harcba.

A rendezők azon vannak, hogy 2009-ben is több sztársportoló és híresség vegyen részt a regattán: eddig Beliczai Balázs humorista és Kozmann György, a pekingi olimpia bronzérmes kenusa ígérte biztosra a részvételt.

 

 

 

A következő regattáig még van idő, és ragadjon mindenki evezőt vagy gyűjtsön erőt, és nem utolsó sorban jelentkezzen a II. Kurca Regattára. A nevezési díj: 2000 Ft/ fő - ezért természetesen vacsora is jár majd a szombati versenynapon.

 

 

 

A versenyzők és a nézők is jól szórakozhattak az első szentesi Kurca Regattán, amire 62-en neveztek. A Kurca Regatta célja a túrakenuzás, az evezés, valamint Szentes természeti és turisztikai értékéinek népszerűsítése. A verseny nyílt, kortól és nemtől független bárki jelentkezhet, a 4 fős csapatok összetétele is lehet vegyes. Az úszni nem tudó indulók számára kötelező a mentőmellény használata, utóbbit maguknak kell biztosítaniuk. A jelentkezők három versenyszámban küzdhetnek meg egymással. Négyszemélyes túrakenukkal csapatban és egyéniben is megmérkőzhetnek, illetve szintén egyéni megmérettetés a ladikosok versenye.

Szentes, 2009. 02. 18.

 

 

.