Horgászegyesületi közgyűlés

 

 

 

A Gerecz Elemér Sporthorgász Egyesület 2009. január 25-én tartotta éves beszámoló közgyűlését a Tóth József utcai Ifjúsági házban.

Napirendi pontok módosításával kezdődött a közgyűlés: Az eredetileg betervezett csónak használati díj visszavonásra került. Az így módosított napirendi pontokat egyhangúlag megszavazta a jelenlévő 210 fő!

Füsti Molnár Lajos elnöki megnyitójában köszöntötte a közgyűlés vendégeit: Dr. Sztantics Csaba jegyzőt, Dr. Petrik Orbán-t, a Cs.m-i Horgász Szövetség Elnökét, Láda Gáspár ügyvezető elnököt, a szentesi rendőrkapitányság képviselőjét, a vajdasági magyarkanizsai és horgosi horgászegyesületek küldöttségét, valamint a társ horgászegyesületek képviselőit.

Az örök horgászbirodalomba távozott horgásztársakra való megemlékezés után elkezdődött az érdemi munka.

Az egyesület elnöke beszámolt az éves munkáról, beszámolójában említette, hogy 160 fő nem adta le határidőre a fogási naplóját, így a statisztikában nem szerepelhetnek ezek a fogási adatok. Ezután a horgászmester, gazdasági felelős, ifjúsági felelős, verseny szakosztály titkárának beszámolói következtek.

A jövőben az engedélyek kiadásakor mindenkinek alá kell írnia egy bírói jognyilatkozatot, mely szerint büntetőjogi felelőssége tudatában kijelenti, hogy nincs ellene szabálysértés miatt semmilyen eljárás. Ezek az adatok központi nyilvántartásba kerülnek, így az egyesületeknél gombnyomásra ellenőrizhető lesz az eltiltottak névsora. Lényeg, hogy ezután más vízterületre sem válthat engedélyt a szabálytalankodó horgász! A közgyűlés a napirendi pontok után szavazott a beszámolókról, valamint arról, hogy 2010-re nem emeli a területi jegy árát, viszont a tagdíjat az eddigi 5000 Ft-ról 6000 Ft-ra módosítja. / A vezetőség javaslata 6600 Ft volt/ 

 

 

 

A fegyelmi és a felügyelő bizottságok beszámolója után a közgyűlés az egyebekkel folytatódott, melyben Gulyás János a Sneci horgászbolt képviseletében mintegy 40 horgásztárs kívánság listáját tolmácsolta. Az építő jellegű javaslatok kb. 90%-ban találkoztak a vezetőség véleményével, de mivel nem voltak előkészítve, így a közgyűlés nem tárgyalhatta.

A vezetőség a jövőben is lehetőséget biztosít a tagjai részére, hogy a vezetőség ülésein részt vegyenek és tárgyalási, javaslattételi joggal elmondhatják ötleteiket. Mivel a javaslatok egy része horgászrend és alapszabály módosítást is vonhat maga után, így azok a következő közgyűlés napirendi pontjai lesznek. A közgyűlés oldott hangulatban, tombolával zárult.

Köszönjük Király József beszámolóját!

Szentes, 2009. 02. 01.

 

 

.