„Út a munkához”

 

 

 

2009. december 16-án értékelték a közcélú foglalkoztatás tapasztalatait Szentesen. A szentesi önkormányzat 26 intézményében folyik közcélú foglalkoztatás. A foglalkoztatottak létszáma az év során, az idényjellegű feladatok ellátásával, jelentősen változott. Az első háromnegyed évben összességében 324 fő (165 férfi és 159 nő) került hosszabb-rövidebb időszakban foglalkoztatásra. 228 fő rendelkezett 8 általános, illetve szakmunkás, 96 fő pedig érettségivel illetve felsőfokú végzettséggel.

 

 

 

A havi illetmények mértékét az iskolai végzettség határozta meg, a szakképesítés nélküliek és a szakmunkások munkabére 71.500 forint, az érettségizettek és a felsőfokú képesítéssel rendelkezők bruttó keresete 87.500 forint volt. A közcélú foglalkoztatással kapcsolatban az Út a munkához program 2009. évi zárókonferenciáját a Városháza dísztermében tartották, ahol a foglalkoztató intézmények munkatársai megosztották egymással idei tapasztalataikat.

 

 

 

Az „Út a munkához” program kiemelt célja, hogy komplex intézkedéseivel járuljon hozzá ahhoz, hogy a munkára képes, tartósan munkanélküli személyek, akik eddig rendszeres szociális segélyben részesültek, a korábbiaknál fokozottabb mértékben vegyenek részt valamely közfoglalkoztatási formában, hogy rendszeres munkajövedelemhez jussanak, és közelebb kerüljenek a munka világához. Rendkívül fontos, hogy a szociális ellátórendszerben lévő és bekerülő emberek foglalkoztatása szervezett keretek között történjen.

Szentes, 2009. 12. 21.

 

 

.