Új felnőttképzési programok Szentesen

 

 

 

Közművelődési intézmények a felnőttoktatás megújításáért

 

Az Új Magyarország Fejlesztési Terv Társadalmi Megújulás Operatív Program "Építő közösségek", közművelődési intézmények az élethosszig tartó tanulásért témában sikeresen nyújtott be közös pályázatot Szentes három közművelődési intézménye. A konzorcium tagjai a Szentes Városi Könyvtár Nkht., a Szentesi Művelődési Központ és a Jövőnkért Alapfokú Művészetoktatási Intézmény. A projekt eredményeképp az intézmények felnőttképzési intézményi akkreditációt szereznek, így bővítve a Szentesen és a kistérségben élők képzési lehetőségeit.

 

 

 

A pályázat célja segítséget nyújtani a társadalmilag hátrányos helyzetű csoportok képzéséhez, továbbképzéséhez, munkaerő-piaci esélyeinek növeléséhez. A célcsoport tagjai számára térítésmentesen biztosítják a képzést, a tankönyveket, a vizsgadíjakat, továbbá támogatják helyközi utazási költségeiket.

 

 

 

E pályázat keretében új, a helyi igényekre alapozott képzéseket kínálnak. A könyvtár 250 órás, 7 modulos ECDL számítástechnikai képzést, a művelődési központ 250 órás alapfokú angol nyelvtanfolyamot, a Jövőnkért Alapfokú Művészetoktatási Intézmény 400 órás fazekas képzést indít 2010 januárjában.

 

 

 

A nyitórendezvényre december 10-én, csütörtökön délelőtt 10 órakor került sor a Városi Könyvtárban. A rendezvényen az érdeklődők személyesen tájékozódhattak az induló képzésekről az intézmények munkatársaitól és leendő tanáraiktól.

 

 

Szentes, 2009. 12. 21.

 

 

.