Pollák Műveltségi Vetélkedő

 

 

 

2009. december 8-án nagy sikerrel került megrendezésre a „Pollák Játékos Műveltségi Vetélkedő” 8. osztályos csapatok részvételével az iskola kémiai előadójában.

A résztvevő 6 csapat egy igazán jó hangulatú vetélkedőn mérte össze tudását, ügyességét, rátermettségét.

A játékos vetélkedőn nem a tananyag számonkérése történt, hanem olyan kreativitást, gondolkodást, és tájékozottságot igénylő feladatokat kellett megoldani a diákoknak, ami nem igényelt hetekig tartó felkészülést. A csapatok először prezentációkkal mutatták be iskolájukat, néhol vicces képekkel tarkítva az iskola történetét, mindennapjait bemutató előadásokat. A humán műveltségi területen magyar nyelv és irodalom, történelem, rajz és ének-zene feladványokat oldottak meg, majd következett a „fekete leves”. Nagy kihívást jelentett ugyanis a matekos és fizikás feladvány (egy kis kézügyességre is szükség volt), de a biológiai keresztrejtvény is megdolgoztatta a versenyzőket.

 

 

 

A zsűri értékelése idején pogácsa és üdítő várta a nyolcadikosokat, majd az eredményhirdetés, amelyen az értékes számítástechnikai eszközöknek az alábbi csapatok örülhettek:

I. helyezett: „Happy faces” csapat (Szent Erzsébet Katolikus Általános Iskola 8. b osztály)

II. helyezett: „Leonardo da Vinci” csapat (Forray Máté Általános Iskola I. csapata)

III. helyezett: „A kőszívű ember fiai” csapat (Koszta József Általános Iskola)

 

                                    

Köszönjük a Szegvár és Vidéke Takarékszövetkezet, valamint a Comprint támogatását!

Szentes, 2009. 12. 21.

 

 

.