Nemzetközi Amatőr Küzdősport Bajnokság

 

 

 

A múlt hét végén került megrendezésre a Szentesi Kinizsi SZITE szervezésében, a Nemzetközi Amatőr Küzdősport Bajnokság. A bajnokság része, a már 9 éve minden évben megrendezésre kerülő Nemzetközi Küzdősport Fesztivál sorozatnak, bár idén a profi mérkőzések helyett amatőr kick – boksz, thai boksz mérkőzéseket láthattak a rendezvényre kilátogatók.

Bár amatőr szabályrendszerben zajló mérkőzések folytak, a meccsek többségének a színvonala nemzetközi szintű volt. Az ökölvívástól eltérően, ezekben a szakágakban elindulhatnak amatőr versenyen azok is, akiknek már voltak profi mérkőzései. Így történhetett, hogy két profi Európa-bajnoki cím tulajdonosa is a résztvevők között volt.  A bajnokságra 15 egyesület közel 80 versenyzője nevezett és érkezett, a hazai csapatokon kívül Romániából és Egyiptomból is.

A mérkőzések reggeltől késő délutánig tartottak, két küzdőtéren. Jelen volt az ISKA szövetség elnöke is, illetve több klub is képviseltette magát a WAKO kick-boksz szövetségből. Bár amatőr szabályok szerint zajlottak a küzdelmek, teljes védőfelszerelésekben, itt is előfordultak sérülések, az orrtöréstől, a szemhéj szakadásig. A versenyzőknek ez természetes, hiszen senki sem lazítani jött ezen a hétvégén Szentesre.

A Szentesi Kinizsi SZITE Ökölvívó és Kick-boksz Szakosztály versenyzői kiváló eredményeket értek el, hiszen több aranyérem is itthon maradhatott.

 

 

 

A gyermek kategóriában, light contact szabályrendszerben harmadik helyezett lett Lakatos Dávid, és Rácz Roland. Szintén light contact szabályrendszerben, de már junior korosztályban első helyezett lett Váczi Nándor, aki két ellenfelet győzött le magabiztosan. Nándor az elmúlt hétvégén egy ökölvívó versenyen vett részt, ahol szoros pontozással kapott ki a magyar bajnoki II. helyezettől.

Németh László szintén junior korosztályban lett első, két hatalmas iramú mérkőzést követően, amelynek eredményeként elnyerte a legjobb teljesítményt nyújtó junior korosztályú versenyzője címet!

A felnőttek között lépett ringbe, a már rutinos versenyzőnek számító Lakatos András, aki low kick (combrúgásos kick-boksz) kategóriában szerzett első helyet. Az ő eredménye azért is figyelemre méltó, mert egy súlycsoporttal az övé felett lépett ringbe, és itt a döntőben pontozással verte a profi Európa-bajnok Kontraszti Patrikot! András teljesítményét jelzi, hogy korábban már két mérkőzését is közvetítette a Sport1 televízió.

 

 

 

Most csak szorítósegédként volt jelen Faur Csaba (junior ökölvívó Magyar Bajnok), aki jövő héten élete eddigi legnehezebb kihívása elé néz, hiszen most indul először felnőtt Ökölvívó Magyar Bajnokságon. Csabának nem lesz könnyű dolga, hiszen klasszisok ellen kell majd bizonyítania, mindezt nehézsúlyban, a mázsás pofonok között.

Bertók Róbert edző és a rendezvény főszervezője rendkívül büszke a tanítványaira és a küzdeni akarásukra. Hétfőtől az utolsó formaidőzítést végzik majd Faur Csabával, akivel szerdán utaznak a magyar bajnokságra.

Szentes, 2009. 12. 15.

 

 

.