Közgés diákok országos sikere

Szentestől Brüsszelig

 

A magyarországi Europe Direct Információs Hálózat országos vetélkedőt szervezett, melyen a szentesi Boros Sámuel Szki. csapata hosszas és szorgalmas munka után első helyezést ért el. Így 2010 januárjában egy négynapos brüsszeli tanulmányúton vehetnek részt.

„5lett” címmel országos vetélkedőt szervezett az Európai Bizottság Magyarországi Képviselete, uniós csatlakozásunk ötödik évfordulója alkalmából. A felhívásra országosan 126, egyenként 4 fős csapat regisztrált, közöttük hat a szentesi Boros Sámuel Szki.-ból.

 

 

 

Az első fordulóból, melyben többek között internetes feladatsorokat kellett megoldani, a közgések továbbjutottak a Szegeden megrendezett regionális döntőbe. Innen már csak egy ugrás volt a kecskeméti országos döntő.

 

 

 

A döntő feladatai között a legkomolyabb volt a görög iskolai nap megszervezése és megvalósítása, melyre 2009. november 24-én került sor a Boros Sámuel Szki.-ban. A versenyzők kifogástalanul oldották meg a feladatot, az egész iskolát megmozgatva. A diákok többféle vetélkedőn, sportágban mérhették össze erejüket, pl. röplabda, foci, görög civilizációs verseny vagy éppen tradicionális görög ételek elkészítése. A nap eseményeit görög színházi előadás és táncház zárta.

 

 

 

A csapat tagjai: Abonyi Tímea, Bartyik Bernadett, Bugya Nikolett, Tapódi Anikó voltak. Felkészítő tanáruk Bartuczné Józsa Anikó közgazdász szaktanár. Hosszas és kitartó munkájuk eredményeképpen a következő év januárjában négy teljes napot tölthetnek Európa fővárosában Brüsszelben.

 

 

 

 

Szentes, 2009. 12. 09.

 

 

.