HMG szalagavató

Zenés, táncos napköziotthon szülői felügyelettel?

 

 

 

Helló, helló, helló! Kiscsillag! Csücsöri kis gádzsi! Mi ez itt? Mi ez itt? HMG szalagavató? Zenés, táncos napköziotthon szülői felügyelettel? Árpikám hova hoztál? Idióta vagyok? Rózsaszín a hajam vagy sárga? Vagy rózsaszín? Michael Jackson? Életemben nem hallottam, HAIR-re meg anyám táncolt a 70-es években. Nem fogok itt Kozsóra dudorogni egész este! (Várjál, várjál, várjál, várjál…… várjál…….. Lacika most nem alkalmas!)

Nem tudtok táncolni, ezek meg nem zenék! Úgy hogy Árpika mutassad nekik…… tuc, tuc, tuc, dududu, tuc, tuc, tuc, dududu, tuc, tuc, tuc, dududu….

Na? Érthető? Vágjátok? Figyeljetek Árpi bácsi mutatja. Kiscsírák gyorsan pattanjunk föl!

Tessék, mehet…..

Csodálatos szerelem,

tied vagyok kedvesem

mikor megismertelek

azt hittem, már ismerlek

TEBELÉD, TEBELÉD, SZERELMES VAGYOK ÉN ……

 

 

A két minden hájjal megkent menő csávó próbálta táncra tanítani az egyik végzős osztályt, de nem sikerült őket rávenni, hogy a tuc-tuc zenére táncoljanak. Ennek az osztálytáncnak a hanganyaga ITT hallgatható meg!

 

Ne ugorjunk ennyire előre a HMG szalagavatójának összefoglalójában, de tény, hogy a közönségsikert ez a jelenet aratta.

 

2009. december 12-én fesztült izgalom és várakozás előzte meg az első taktusok elhangzását a Horváth Mihály Gimnázium szalagavatóján a Dr. Papp László Város Sportcsarnokban.

Közel 1700-an vettek részt a délután 4 órakor kezdődő ünnepségen, mely létszám elegendő volt ahhoz, hogy zsúfolásig megteljen a sportcsarnok.

 

 

 

Először név szerint szólították be az osztályfőnökök a diákokat, és figyelemmel lehetett követni, hogy kinek hol ülnek a barátai a családtagok rokonok a tapsból és ovációból.

Ezek után a várva várt pillanat előtt egy hét esztendővel ezelőtt kezdődött hagyomány folytatódott, amikor is egy volt gimis üzent a végzősöknek.

 

Hét esztendővel ezelőtt Hevesi Tamás énekes (2002) üzent a diákoknak, majd a következő évben Gáspár Sándor színművész (2003) levelét hallhattuk. Holman Endre urológus 2004-ben köszöntötte a végzősöket, majd dr. Badó Attila professzor (2005) üzenetét hallhattuk. Ezután Debreczeni Mónika a Vylyan Szőlőbirtok és Pincészet birtokigazgatója (2006) írt levelet 12-dikeseknek, majd Alföldi Róbert színész, rendező, színházigazgató (2007) írt útra bocsátó levelet a végzősöknek. Egy esztendővel később Fesztbaum Béla a Vígszínház színésze üzent (2008) a gimiseknek.

H. Szabó Réka igazgatónő nem érkezett ezúttal sem "üres kézzel". Egy hajdanában végzett "híres" gimis diák üzenetét olvassa fel az igazgatónő. Ebben az évben Cserna-Szabó András novellista, gasztronómiai újságíró üzent.

 

Cserna-Szabó András üzenete ITT hallgatható meg!

 

A város vezetése nevében Szirbik Imre polgármester is köszöntötte a végzősöket, majd jöhetett az a 10 mp, amiért annyit dolgoztak a végzősök szeptember óta. Feltűzték a szalagot, és nyugodtan valljuk be, hogy a munka csak ezután kezdődik. Ezután sűrűsödnek majd a tanulnivalók és az ismétlések, de ez a nap maradjon még a szórakozásé.

 

 

 

A szalagtűzés után jöttek az osztálytáncok, amelyekről kár írni, mert a képek mindent elárulnak róluk. Ígéretünkhöz híven letölthető nagyméretű képekkel színesítjük összefoglalónkat, amit már sokan vártak.

 

 

 

 

 

A képes összefoglaló 1. része ITT tekinthető meg!

 

 

 

A képes összefoglaló 2. része ITT tekinthető meg!

 

 

 

 Rákattintva kinagyítható!

Szentes, 2009. 12. 15.

 

 

.