Véradók napja

 

 

 

2009. november 20-án a Központi Gyermekélelmezési Konyha éttermében rendezték meg a Véradók napját. A többszörös véradással rendelkezőket, a véradásszervezőket, a térség településeinek polgármestereit Dr. Molnár Gyula főorvos, a Vöröskereszt helyi szervezetének elnöke köszöntötte, majd szólt az Együtt a szentesi véradókért alapítvány 20 éves múltjáról. Többek között elhangzott, hogy jelenleg mintegy 4 millió forintos törzstőkével rendelkeznek, és ezek jutalékaiból és az ide befolyt 1%-okokból fedezik az önkéntes véradók anyagi elismerését.

 

 

 

Szűcs Lajos Szentes város alpolgármestere köszöntőjében arról is beszélt, hogy a véradók magas száma miatt érdemes volt harcolni a vérellátó állomás Szentesen tartásáért. Dr. Szekeres veronika, az Országos Vérellátó Szolgálat Dél-Alföldi régiójának vezetője beszédében kiemelte, hogy az idén 4543 egység vért vettek le a szentesi kórház Vérellátó Állomásán a szentesi Dr. Bugyi István Kórház és a Magyar Vöröskereszt helyi szervezetének összefogott és kiemelkedő szervező munkájának köszönhetően. Évtizedek óta kiegyensúlyozott a véradás és a vérellátás Szentesen és térségben. Kiemelkedő eredmény, hogy 338 új véradó jelentkezett a körzetben.

 

 

 

A Dr. Bugyi István Kórház, a Magyar Vöröskereszt és Szentes Város Önkormányzata a szentesi kórház vérellátó állomásán történő, illetve a kiszállásos véradások és az évente kétszer Szentesen megrendezett kamionos véradások alkalmával egyaránt ajándékkal köszöni meg a véradók önzetlenségét. A véradóknak ilyenkor strandbelépőt adnak át a szentesi és a mórahalmi strandfürdőbe, illetve a szentesi Hungerit Zrt. által felajánlott étkezési utalványokat kapnak, valamint a Magyar Vöröskereszt jóvoltából egyéb ajándékokban is rendszeresen részesülnek a 18. életévüket betöltött, egészséges segíteni kívánó véradók.

 

 

 

A rendezvényen 166 sokszoros véradót köszöntöttek. Elismerő oklevelet vehet át László Sándor és Török József, akik 140 alaklommal nyújtották karjukat. 120-szoros véradó Balogh Bálint és Szeles János, 100-szoros Csorba László és Schmidt István

 

 

Szentes, 2009. 11. 23.

 

 

.