Új felnőttképzési programok Szentesen

Szentesi Közművelődési Intézmények a Felnőttoktatás Megújításáért

 

 

 

Az Új Magyarország Fejlesztési Terv Társadalmi Megújulás Operatív Program (TÁMOP-3.2.3.-08/1) „Építő közösségek”, közművelődési intézmények az élethosszig tartó tanulásért témában sikeresen nyújtott be közös pályázatot Szentes három közművelődési intézménye. A konzorcium tagjai a Szentes Városi Könyvtár, a Szentesi Művelődési Központ és a Jövőnkért Alapfokú Művészetoktatási Intézmény. A projekt eredményeképp az intézmények felnőttképzési intézményi akkreditációt szereznek, így bővítve a Szentesen és a Kistérségben élők képzési lehetőségeit.

 

A pályázat célja segítséget nyújtani a társadalmilag hátrányos helyzetű csoportok képzéséhez, továbbképzéséhez, munkaerő-piaci esélyeinek növeléséhez. A célcsoport tagjai számára térítésmentesen biztosítják a képzést, a tankönyveket, a vizsgadíjakat, továbbá támogatják helyközi utazási költségeiket. E pályázat keretében új, a helyi igényekre alapozott képzéseket kínálnak. A Városi Könyvtár 250 órás, 7 modulos ECDL számítástechnikai képzést, a Művelődési Központ 250 órás alapfokú angol nyelvtanfolyamot, a Jövőnkért Alapfokú Művészetoktatási Intézmény 400 órás fazekas képzést indít 2010 januárjában.

 

A nyitórendezvény időpontja 2009. december 10. 10 óra, helyszíne a Városi Könyvtár (Szentes, Kossuth L. u. 33-35.).

A rendezvényen az érdeklődők személyesen tájékozódhatnak az induló képzésekről az Intézmények munkatársaitól és leendő tanáraiktól.

 

 

Szentes, 2009. 11. 20.

 

 

.