Új Élet fák a legfiatalabbaknak

 

 

 

Több mint 10 éves hagyományt követ a városvezetés, amikor tavasszal és ősszel Új Élet fákat ajándékoz az előző hónapokban született új polgároknak. Ezúttal kereken ötven meghívót küldtek, ennyi kisgyereket, illetve családot vártak facsemetével. Az október közepéhez képest sokkal inkább novemberinek beillő, meglehetősen hideg, esős-szeles délutánon nem mindenki tudott elmenni a városháza udvarán rendezett ünnepségre.

 

 

 

Így is két tucatnyi család hallgatta Szirbik Imre polgármester köszöntő beszédét. Mint a város első embere fogalmazott, az összetartozás megbecsülése ez, hogy megmaradjon a gyerekek kötődése a városhoz, akár itt maradnak, akár máshol élnek majd felnőttként. A szülőktől azt kérte, ültessék oda a facsemetéket, ahol háborítatlanul tud nőni, ahol a gyerek locsolgathatja, felmászhat rá. Azt is hozzátette büszkén, hogy a közterületre ültetett életfákat a vandálok nem szokták bántani.

 

 

 

A polgármester adta át a réz emléklapokat, rajta az újszülött nevével, melyet majd a fára akaszthatnak. Utána Balogh Györgyi, a Városellátó intézmény munkatársa látta el hasznos tanácsokkal a szülőket. Nyír, ezüstjuhar, aranykőris, vérszilva, tölgy és díszcseresznye volt a kínálat. Konténeres fákat adtak át, olyanokat, amelyek nem különleges igényűek, hogy a szülőknek ne legyen nehéz dolguk.

 

 

Szentes, 2009. 11. 10.

 

 

.