Újabb Szilveres sikerek

 

 

 

2009. október 31-én rendezték meg a szentesi Dr. Papp László Városi Sportcsarnokban a tíztánc országos ifjúsági és felnőtt ranglistát, valamint az ifjúsági standard magyar bajnokságot. A junior standard kategória hatos döntőjében 5 szentesi páros versengett. Az első helyet a Kiss Violetta-Hegyes Bertalan páros szerezte meg, az ötödik helyet engedték csak át a Szilveresek más egyesületnek.

 

 

 

Hasonlóan a tíztánc ranglistán is, melyet a László Csaba-Mikes Anna páros nyert meg. Itt a 4. helyezést szerezte csak meg más egyesület. Az ifjúsági standard kategóriában a legjobb szentesi páros, a Kiss Violetta-Hegyes Bertalan kettős a dobogó 3. helyére állhatott fel, de a további helyezéseket is szentesiek szerezték. Sajnos az ifjúsági latin magyar bajnokságban nem sikerült megszerezni az első helyet a Módi Ferenc-Kovács Krisztina párosnak, talán ez a Krisztina által elszenvedett fülsérülésnek is köszönhető, így a második helyen zártak, mögöttük 4. lett a Hegyes Bertalan-Kiss Violetta páros.

 

 

 

Évek óta futószalagon hozza a sikereket a Szilver TSE, így volt ez a helyi rendezésű országos versenyen is október végén a Dr. Papp László Városi Sportcsarnokban. A László-Mikes kettős borítékolható és megnyugtató győzelme mellett a Hegyes-Kis páros egyedülálló teljesítménnyel hívta fel magára a figyelmet.

 

 

 

A tíztánc-ranglistások versenyében összesen 19, felnőtt és ifjúsági páros indult, a döntőig eljutóknak hat kört kellett letáncolniuk. A finálés párosokon mindenestre ez nem látszott, szólótáncukat is élvezetesen adták elő, a legütemesebb standard-táncot, a quick step-et, latinban pedig a rock'n'roll versenyváltozatát, a jive-ot. Öt szilveres páros jutott a hat közé, nyert a vb-4., EB- bronz-érmes László Csaba Mikes Annával, az ezüstöt mögöttük a Szilverből Szalkai Szabó Gábor és Markó Ágnes szerezték meg. A junior II. standard ranglista-versenyen csak szilveresek állhattak dobogóra, Hegyes Bertalan János és Kis Violetta nyert, Jéri Tamás Szepesi Lillával a második, Kis Vencel Bódi Ildikóval harmadik lett.

 

 

Szentes, 2009. 11. 10.

 

 

 

.