Szent Erzsébet Napok

2009. november 16-19.

 

 

 

Erzsébet névnaphoz időzítve, a múlt héten rendezték a Szent Erzsébet katolikus iskolában az intézmény névadója előtt tisztelgő rendezvényüket második alkalommal. Ezt a hetet arra szánták, hogy látványiskolát játsszanak, ahogyan Nemes Éva igazgatónő megfogalmazta az eseményt lezáró hangversenyen.

Ezekben a napokban nyílt órákon és különféle rendezvényeken mutatták meg, mi mindennel foglalkoznak az iskolában.

 

 

I. helyezett csapat: Kispál Orsolya, Czanik Szilvia, Horváth Kornél (Szent Erzsébet Katolikus Ált. Isk. 7. a)

 

 

 

A tantermen kívül is rendeztek programokat, így például röplabdában területi bajnokságot, valamint a tenisszel is megismertették a diákokat. Az öttusa is bevonult az iskola falai közé, de ezúttal szellemi formában, és különösen sikeresnek is bizonyult. 3 fős, 7-8. osztályos csoportok, s mérték össze tudásukat a szellemi öttusában, többek között népdalokat énekeltek, festményeket ismertek fel, illusztrációkat készítettek a versekhez. A Szentes környéki és egyházmegyei iskoláknak hirdetett versenyre 11 csapat nevezett, s a vetélkedő házigazdák győzelmével ért véget.

 

 

 

Azonban nem csupán diákokról és pedagógusokról szólt ez a hét, hiszen a szülők aktív szerepvállalása is példaértékű. Akár említhető az iskola kamarakórusa, melyben együtt dalolnak a szülők a tanárokkal és a tanulókkal, vagy az udvari sátras vásár, ahol a gyerekek által készített portékákat a szülők árusították. A vásár bevétele a Szent Erzsébet Rózsái Alapítvány vagyonát gyarapította.

Szentes, 2009. 12. 02.

 

 

.