Hazatért a kamera – befejeződött a forgatás

 

 

 

A St. Jupát SE. tagjai befejezték a Gurul a kamera – A Szentesi Kistérség kerékpáros szemmel című projektjük forgatási munkáit. A tavaszi és őszi túráik során felkeresték a kistérség településeit és filmre vették az ott található épített és környezeti értékeket. Az útjaik során ellátogattak az Ecseri Templomromhoz, a Bökényi Duzzasztóhoz, a nagymágocsi és a derekegyházi Károlyi-kastélyokhoz, Árpádhalomra, Fábiánsebestyénre, továbbá megnézték Szegváron a szélmalmot és A Falumúzeumot. 

 

 

 

Az első négy kiránduláson forgatott filmjeik már elkészültek, az őszi anyagokon, pedig még dolgoznak. A fiatalok a munkáikat a CivilTV-ben és a honlapjukon (www.gurulakamera.extra.hu) mutatják be október második felétől kezdődően folyamatosan az év végéig. A projekt honlapján további érdekes - és sok fotóval illusztrált - részletek olvashatók a kistérségről, a túrákról és a tevékenységükről.

 

 

 

 A projektjük zárásaként, pedig 2009. december 5-én a Megyeháza dísztermében egy nyilvános fotó-, és filmvetítéssel egybekötött élménybeszámolót fognak tartani, ahová minden érdeklődőt szeretettel várnak a csoport tagjai.

 

 

 

Szentes, 2009. 11. 10.

 

 

.