Nov. 14 - a Cukorbetegek Világnapja

 

 

Minden évben november 14-én, az inzulin feltalálójának, Frederick Grant Bantingnak a születésnapján ünnepeljük a Cukorbetegek Világnapját, azaz a Diabétesz világnapot, amelyet az ENSZ hivatalosan 2007-ben nyilvánított világnappá.

A Dr. Bugyi István Kórház mindig is kiemelt hangsúlyt fektetett a cukorbetegek kezelésére, gondozására. Három kistérségnek, a szentesi és a csongrádi kistérségnek, valamint a Tiszazugban élő lakosoknak végezzük a diabetológiai szakellátását, mintegy 130 ezer ember tartozik ellátási körzetünkbe. A Dr. Bugyi István Kórház rendelőintézetének földszintjén történik a belgyógyászati-diabetológia szakrendelés, amelyet havi átlagban 460 (napi átlagban 30) cukorbeteg keres fel.

 

 

 

A térségben egyedülálló, hogy intézményünk három orvosa rendelkezik diabetológiai szakképesítéssel. Az is kivételes, hogy a szakrendelést végző orvoson kívül Szentesen négy páciens edukátor (segítő) vonható be a cukorbetegségben szenvedők ellátásába, illetve hogy a családorvosokkal rendszeresen egyeztet és a betegség leghatékonyabb kezelési módszereinek, eredményeinek felhasználásába vonja be őket intézetünk főorvosa, Dr. Földesi Irén.

Szentes, 2009. 11. 13.

 

 

.