OLVASS-SHOW

Könyvtárközi együttműködés a szolgáltatások
egyenlő esélyű hozzáférésének megteremtése

 

 

 

Eredményesen szerepeltek a megye könyvtárai, így a Szentes Városi Könyvtár Nonprofit Közhasznú Kft. is a Társadalmi Megújulás Operatív Program Könyvtári szolgáltatások összehangolt infrastruktúra fejlesztése – „Tudásdepó-Expressz” (Száma: TÁMOP 3.2.4/08-2009-0021) pályázaton az OLVASS-SHOW Könyvtárközi együttműködés a szolgáltatások egyenlő esélyű hozzáférésének megteremtése érdekében című projekttel.

 

A pályázat elsődleges célja, hogy a könyvtári rendszer jobb hatásfokkal szolgálja az iskolai és iskolán kívüli oktatást, képzést, segítse a digitális írástudás megszerzését és az olvasás és a könyvtári szolgáltatások népszerűsítését.

 

A konzorcium, melynek tagjai a csongrádi Csemegi Károly Városi Könyvtár és Információs Központ, egyben a konzorcium vezetője, a makói József Attila Városi Könyvtár, a Szentes Városi Könyvtár Nonprofit Közhasznú Kft., a felgyői Községi Könyvtár, a maroslelei Általános Művelődési Központ Könyvtár és Művelődési Ház, összesen 41 427 600 Ft vissza nem térítendő támogatást kapott. Ebből a Szentesen megvalósuló fejlesztésekre 7.491.000 Ft fordítható. A pályázat támogatja új szolgáltatások létrehozását, a központi szolgáltatások közvetítése mellett helyi tartalmakra épülő elektronikus, virtuális könyvtár kialakítását, személyre szabott szolgáltatásokat is kezelni képes, interaktív honlap fejlesztését, közös elektronikus katalógusok működtetését, a felhasználóképzést és olvasásnépszerűsítő programok szervezését.

Szentes, 2009. 10. 30.

 

.