Magyar sikerek a karate világbajnokságon

 

 

 

Két magyar, Szepesi Csenge és Rózsa Gábor aranyérmes lett, míg Zatykó Zita és Pető Krisztián bronzérmesként fejezte be küzdelmét 2009. október 4-én este a kyokushin karatésok budapesti világbajnokságán, melynek rendezője Szentes és a Kyokushin-kan Honbu Oyama Dojo Sportegyesület volt.

 

Szepesi a 65 kg-ban, míg Rózsa a 70 kilósok között jutott be kumitében, azaz küzdelemben a késő esti fináléba, ahol aztán nyerni is tudott mindkettő. Zatykó vb-harmadik helye a plusz 65, Petőé pedig a 70 kilogrammban született meg.

 

 

 

Paksi Lóránt a 90, Ábrahám Edit a 65 kilósok küzdelmében lett negyedik, a formagyakorlatokban pedig Tóth Attila bizonyult a legjobb magyarnak ugyancsak 4. helyezésével.

 

 

 

A világbajnokság egyetlen szentesi indulója, Lantos Lehel a selejtezők során kiesett. Lehel egy kongói színekben induló orosz harcost kapott. Kemény csatában döntetlen lett az első küzdelem vége. A hosszabbításban pedig - bár fizikailag bírta Lehel - egy igen erős rúgást kapott a lépére, ami miatt nem tudta folytatni a küzdelmet.

A WT képes összefoglalója a ITT tekinthető meg!

Szentes, 2009. 10. 25.

 

 

.