A Szentesi Művelődési Központ Pódium bérletének előadásai a 2009/2010-es évadra

 

Te és Én - Détár Enikő és Rékasi Károly zenés estje
(2009. október 20.)

Az élet fontosabb eseményei elevenednek meg a magyar és külföldi írók munkáin keresztül. Születés, gyermekkor, felnőttkor, szerelem, házasság, öregkor, halál. Mindez két nagyszerű színész verses, prózai, zenés előadásában.

 

 


Pozsgai Zsolt: Tolnay Klári, 1930
(2009. november 9.)

Szereplők: Kara Tünde és Kautzky Armand; Rendezte: Pozsgai Zsolt

Tolnay Rózsi (későbbi keresztnevén Klári) tizenhét éves és a nyíregyházi Angolkisasszonyoknál tanul. A karácsonyt nem tültheti otthon, mert a szüleinek elfogyott a pénzük és nem tudnak küldeni neki vonatjegyre valót. Karácsonykor tehát egyedüli növendékként marad a zárdában. Ám ott marad vele a zárda egyetlen férfi tanára, Mater Henrich is, aki felelősséget érez a kislányért. A tizenhét éves kislány játékos képzelete szárnyán megelevenedik előttünk Tolnay Klári élete, pályafutása.


Mesék a súgólyukból - Tarr Mari mesél
(2010. február)

Közreműködik: Dunai Tamás

Tarr Mari mondja el történeteit, ahogy a színpadot különleges szögből látja.

Tarr Mari ... nem is, helyesen "a Tarrmari" - szóval a Madách Színház közszeretetnek örvendő súgója ezúttal kimegy a színpadra a kulisszák mögül (alól), és minden emberségét latba vetve beszél azokról, akikkel dolgozott. Azokról a negyszerű emberekről és színészekről, akiket ma már kezdenek elfelejteni, és az ő szándéka ma pusztán annyi, hogy ez ne következhessen be. Aranyos, kedves, vicces és szép történetek várnak ránk, ahol a művészeknek nem csak az egyszerű csodálatra méltó oldalukról kapunk kostolót, hanem az emberi oldalukat is látjuk megörökítve. Tarr Mari induló szövege arról szól, hogy ez a leghálátlanabb szakma, hiszen olyan könnyedén elfelejtik őket haláluk után, és még életükben sem tudják róluk, hogy milyen emberek is voltak valójában. Így tekinthetünk bele Darva Iván, Páger Antal, Sinkovits Imre, Latinovits Zoltán, Tolnay Klári, Mensáros László, márkus LÁszló, Básti Lajos, Kiss Manyi, Domján Edit és még rengeteg színész életébe.


Nőkön nem fog az idő
(2010. március)

Előadják: Bencze Ilona és Hűvösvölgyi Ildikó

Zongorán kísér: Gyarmati István

Verses, zenés, prózai összeállítás a nőkről, humorral fűszerezve, a két nagyszerű színésznő előadásában a tőlük megszokott igényességgel. A műsorban elhangzanak magyar és francia sanzonok, musical részletek, kabaré jelenetek, nosztalgia részletek, versek és természetesen az elmaradhatatlan MACSKÁK.


"Egy páratlan páros"
(2010. április)

Közreműködők: Kállay Bori, Fonyó Barbara, Vitray Tamás

Zenei vezető: Neumark Zoltán

Két énekesnő egy családban, anya és lánya, az egyik operett primaponna, a másik pedig opera díva. Fellángol a vita, melyiknek a műfaja a különb, melyik a szebb. A műsor a két műfaj "barátságos mérkőzése", melynek játékvezetője a családfő.

Bori az operett-, Barbara pedig az opera mellett sorol fel világhírű "érveket". Felhangzanak egyrészt Kálmán Imre, Jacques Offenbach és Johann Strauss gyönyörű melódiái, az operairodalomból pedig Mozart, Verdi és puccini csodás áriái. A nagy mérkőzés végeredménye: győz a közönség!


Bérletárusítás 2009. szeptember 21-től a Művelődési és Ifjúsági Házban. Pénztári órák: hétköznapokon 8-16 óráig. A bérletek ára: 6.800,- Ft

Az előadások 19,00 órakor kezdődnek és a Megyeháza Konferencia és Kulturális Központ nagytermében kerülnek bemutatásra.

A műsorváltoztatás jogát fenntartjuk!

Minden kedves látogatónak kellemes szórakozást kívánnak a Szentesi Művelődési Központ munkatársai!

Szentes, 2009. 10. 09.

 

 

.