A tél öröme a jég

 

 

 

Szentesen és Szegváron körülnéztünk a korcsolyázás terén. Elsőként a Szent Erzsébet Katolikus Általános Iskolában jártunk, ahol már hagyomány, hogy a kézilabda pályát Benedek Tibor tanár úr a legnagyobb fagyban jégpályává alakítja. Ehhez nincs másra szükség mint vízre, vízre és még több vízre, meg persze fagypont alatti hőmérsékletre.

 

 

 

Utána a Termál tóra mentünk ki, ahol több száz métert kell gyalogolni a jéghez, és ha rossz irányból közelítjük meg a jeget, akkor még vagy 50 méter nádason kell keresztülvágni. Mivel ebbe a tóba termálvíz folyik, ezért változó a jég vastagsága, így senki nem ajánlja a rajta való korcsolyázást.

 

 

 

Szentesen a legnépszerűbb korcsolyázási hely, a Tisza híd mellett található Antal tó. Itt vagy 20 cm-es jég várja a csúszkálás iránt rajongókat. Picit nomád a megközelítése, de a hatalmas jég feledtet minden megközelítési bosszúságot.

 

 

 

Ha az idő engedi, akkor jövőre legyen-e jégpálya az IH gödörben?

 

 

Jó tudni, hogy egy számítógépről óránként 1 szavazatot fogad el a szavazógép!

Nem kell regisztrálni, nincs IP cím ellenőrzés, tehát csak be kell jelölni a válaszunkat

(esetleg rövid kommentárt hozzá) és a KÜLD gombra kattintani!

A szavazás 2009. január 17-én indult.

 

 

 

Végezetül Szegvárra látogattunk el, mert azt hallottuk, hogy a központban található Kórógy-tavon több százan koriznak hétvégente.

Éppen napnyugtakor érkeztünk oda, és azt hittük, hogy már senkit nem fogunk ott találni, de a korcsolyázók megnyugtattak minket, hogy csak most kezdődik az élet. Három reflektorral világították meg a tavat, és ha úgy jön össze a társaság még zene is szól a korcsolyázóknak.

 

 

 

Továbbá megtudtuk, hogy a hétvégék még nagyobb partikkal zajlódnak, mert ilyenkor előkerül a "gulyáságyú", a forralt bor és a forró tea. Nyugodtan kijelenthetjük, hogy a környék legnagyobb korcsolyázós élete folyik itt.

Szentes, 2009. 01. 17.

 

 

.