Megnyílt a fotószalon

 

 

 

A Szentesi Művelődési Központ és a Szentesi Fotókör ebben az évben is meghirdette a hagyományos fotópályázatát és fotókiállítását, a XIV. Alföldi Fotószalont (XXVIII. Dél-alföldi Fotószalont). A pályázatra beérkezett 93 szerző 424 alkotása. Kiállításra a zsűri 41 szerző 62 db fotográfiáját fogadta el.

A pályázat eredményhirdetése és a kiállítás megnyitója 2008. október 23-án volt az Ifjúsági Házban.

 

 

 

Díjazottak:

I. díj Zvaló László (Kecskemét) - Kardvirág - Szőlő - Szegfű (kollekció díj)

II. díj Szabó Maya (Kecskemét) - Jelek: Két-ség - Jelek: Út - Jelek: Kör (kollekció díj)

III. díj Benke Ferenc (Kalocsa) - Angyalok

 

 

 

 

 

MAFOSZ plakettje:

             Rékasi Attila (Derecske) - T. V. L. – Hiátus - T. I. – Rácsos - T. I. – Jelenlét (kollekció díj)

 

Különdíj: Horváth Zoltán (Budapest) - Lapu

             Móczár Tamás (Kiskunfélegyháza) - Fátyol

             Nagy István (Szentes) - Alkonyati angyal

             Szabó Rita (Szentes) - Sziluett

             Téglás Béla (Szolnok) - Sarokfény - Átjáró - Tricolor (kollekció díj)

             Török Tibor (Kalocsa) - Üvegfal mögött

 

 

 

 

 

 

A kiállított képek ITT tekinthetők meg!

Szentes, 2008. 10. 27.

 

 

 

   

 

Szentes, 2008. 10. 22.

 

 

A XIV. ALFÖLDI FOTÓSZALON ZSŰRIZÉSE

 

 

 

A Szentesi Művelődési Központ ez évben is meghirdette az Alföldi Fotószalon pályázatot. A pályázatra 93 alkotó 424 fotóját küldte be, melyből a zsűri 2008. október 12-én 41 alkotó 62 fotográfiáját választotta a kiállítottak közé.

A Balla András fotóművész, Kincses Károly fotómuzeológus és dr. Seres Géza fotóművész alkotta zsűri a döntéshozatal során többször megjegyezte, mennyire nehéz helyzetben vannak, mivel úgy találták, hogy idén az eddigieknél is színvonalasabb képek érkeztek Szentesre.

A helyzetük nehézségét jól jellemzi, hogy attól a fázistól, amikortól 100 alkotás szerepelt a „palettán”, melyet a szokásos 60-ra szerettek volna csökkenteni, a döntéshozatal egyre lassabb és szakmai vitákkal bőségesen telített lett. Míg Balla András többször kereste azt egy fotóban, hogy az adott témát meg lehetett volna-e jobban is fotózni, addig Kincses Károlyt többnyire az érdekelte, hagyott-e az alkotó fölösleges, a mondanivalóhoz már hozzá nem adó elemet a képen. Hosszadalmas érvelések után a legutolsó „körben” a fotókör vezetőjének beleegyezésével a megszokott 60 helyett végül 62 alkotást javasoltak kiállításra.

 

 

 

A Művelődési Központtal együtt a Szentesi Fotókör is méltán lehet büszke arra, hogy évről évre helyet ad ennek a neves eseménynek. A kitűnő szervezőmunka mellett, mint alkotók is szerepeltek a megmérettetésen. Hasonlóan az elmúlt évekhez, a fotókör számos tagja nyújtott be válogatást a legfrissebb képeiből. Közülük a zsűri a kiskunfélegyházi Albert Béla, a szegvári Berezvai László, a szentesi Barna Péter, Györgyi László, Králik Emese, Nagy István, Szabó Rita és Vajda Krisztina, valamint az ugyancsak szentesi, de fotókörön kívüli Doba Lajos képeit válogatta be a kiállítandóak közé. Különdíjjal jutalmazták Nagy István – aki a fotókör vezetője –egyik alkotását, valamint ugyancsak különdíjban (és Kincses Károly rendkívül dicsérő szavaiban) részesült Szabó Rita, aki még csak 15 éves és mindössze néhány hónapja csatlakozott a fotósokhoz.

 

 

 

 

 

 

Szentes, 2008. 10. 21.

 

 

Idén is lesz Fotószalon

Pályázatok beérkezési határideje: 2008. szeptember 30.

 

 

 

A Szentesi Művelődési Központ és a Szentesi Fotókör ebben az évben is 2008. október 23-tól november 30-ig megrendezi a XIV. ALFÖLDI FOTÓSZALONT /XXVIII. DÉL-ALFÖLDI FOTÓSZALONT/.

 

Pályázati feltételek:

  • • A pályázaton részt vehet minden Alföldön, az ország Dunától keletre lévő területén, (kivéve az Észak-Magyarország régiót) élő és dolgozó amatőr és hivatásos fotós, olyan képekkel, melyek még nem szerepeltek az Alföldi Fotószalonon, illetve 3 évesnél nem idősebbek.

  • • Az Év Fotográfusa kiállítási rendszerben (Pannónia Fotószalon -Pannónia Diaszalon-, Észak-Magyarországi Fotószalon, Alföldi Fotószalon) egy szerző csak egy területi pályázaton szerepelhet.

  • • A beküldendő képek témája kötetlen. Beküldhető max. 5 db fekete-fehér vagy színes fotó, 1 példányos nevezési lappal. A kiállításra csak 30 x 40 cm méretű, vagy erre a méretre kasírozott fotókat lehet beküldeni, melyek a 2 mm-es vastagságot nem haladják meg az üvegek közötti elhelyezés miatt.

  • • A sorozatok megbonthatóak, amennyiben a szerző ez ellen írásban nem tiltakozik. A sorozatban lévő képek darabszámával együtt sem léphető át a kategóriánkénti max. darabszám. (Azaz 5 képnél többet nem lehet beküldeni!)

  • • A fotók képoldalán nem szerepelhet az alkotók neve, névre utaló jelzés és a kép címe. A hátoldalon kérjük feltüntetni a kép címét, a szerző nevét, lakcímét, alkotó csoporti tagságát.

  • • A képeket postai visszaküldésre alkalmas csomagolásban kérjük elküldeni. A szállítás során keletkezett sérülésekért felelősséget nem vállalunk.

  • • A kiállítási anyag a szentesi kiállítás után, másodbemutatókra díjtalanul az alföldi városok és fotóklubok rendelkezésére áll. Az anyag el- és visszaszállításáról a másodbemutató rendezője gondoskodik.

  • • A kiállításra el nem fogadott képeket személyesen a kiállítás megnyitója után lehet átvenni. A beküldött és kiállított képek várható visszaküldési ideje a másodbemutatók számától függően 2009. február 28. • Amennyiben a szerző alkotásai nem felelnek meg a pályázati kiírásnak, nem kerülnek zsűrizésre.

  • • A kiállítási anyag képeit 350x500 pixel méretben elhelyezzük a www.szentesinfo.hu/mozaik/2008/alfoldifotoszalon  oldalon, ugyanekkor a pályázati kiírás a nevezési lappal is innen tölthető le. Kérjük, hogy az email címüket a fotósok írják fel a nevezési lapra, mert a kiállításon elfogadott képeket 13x18 cm méretben és 300 dpi felbontásban, digitális formában elkérjük a jobb minőségű katalógus elkészítéséhez.

Nevezési díj: 1000,- Ft, melyet a katalógus elkészítésére fordítunk (minden pályázó kap a kiállítási katalógusból)

Számlaszám : Raiffeisen Bank Rt. 12066007-00372800-02500001 (kérjük a csekk másolatát elküldeni)

 

Beérkezési határidő: 2008. szeptember 30.

Zsűrizés: 2008. október 6-10 között.

Értesítés a zsűrizésről: 2007. október 15.

Kiállítás megnyitó: 2008. október 23 15.00 óra.

Kiállítás utolsó napja: 2008. november 30.

Visszaküldési határidő: 2009. február 28.

 

A nevezési lap PDF formátumban letölthető ITT!

 

Szentes, 2008. 08. 13.

 

 

.