XII. Megyei Polgárőrnap

 

 

 

A kellemes, napsütéses időben közel 1500 voltak jelen a Kurca partján megrendezett megyei polgárőr találkozón. Sok egyesület már kora hajnalban kitelepült oda a sátrával és a bográcsokban rövid időn belül főtt is a finom ebéd, a főzőverseny résztvevői pedig különösen igyekeztek nagyon ízletes pörköltet készíteni.

 

 

 

A program ünnepi részében, Szentes polgármesterének Szirbik Imre üdvözlő szavai után Cseh István, az Országos Polgárőr Szövetség szakmai alelnöke szólt elismeréssel a Csongrád megyei polgárőrök munkájáról, amellyel - együttműködve a rendőrséggel - főként a közrend és a közbiztonság erősítésében vállalnak szerepet a gyakori járőrözéssel, a közterületeken való jelenlétükkel.

 

 

 

Magyar Anna, a Csongrád Megyei Közgyűlés elnöke, a rendezvény egyik fővédnöke szintén igen pozitívan értékelte a polgárőrök munkáját és a megye lakossága nevében megköszönte helytállásukat. Hangsúlyozta: a megyei önkormányzat eddig is és a jövőben is fontosnak tartja, hogy az erkölcsi támogatás mellett anyagilag is próbálja segíteni ezeket az egyesületeket. Az utánpótlás nevelés fontosságát pedig főként a kis létszámú rendőrőrssel rendelkező kisközségek miatt emelte ki. A négytagú román delegáció nevében Rabotka István, az Aradi Polgárőrség alelnöke köszöntötte a résztvevőket. Magyari Béla a Csongrád Megyei Polgárőr Szervezetek Szövetségének elnöke pedig röviden összegezte a polgárőr egyesületek eredményeit. Megköszönte a támogató önkormányzatok, cégek, vállalkozók és a média segítségét, amely jól tükrözi, hogy a közvélemény is egyre fontosabbnak ítéli a polgárőrök szerepét. Az ünnepség további részében összesen 37 személy kapott kitüntetést, illetve pénz- vagy tárgyjutalmat.

 

 

 

Az Országos Polgárőr Szövetség "Polgárőr Érdemkereszt" arany fokozatát kapta: Bereczki Lajos, a Mindszenti Polgárőr Egyesület elnöke, Magyar Anna, a Csongrád Megyei Közgyűlés elnöke, Szirbik Imre, Szentes polgármestere. A "Polgárőr Érdemkereszt" ezüst fokozatát érdemelte ki: Balogh Szabó Imre, a Szentesi Rendőrkapitányság vezetője, Bottyán István, a Csongrád és Térsége Polgárőr Egyesület tagja, Gránicz Pál, a Szentesi Polgárőr Egyesület ügyvezető elnöke. Az elismerés bronz fokozatát Mucsi Antal, az Ópusztaszeri Polgárőr Egyesület elnöke, Nagy György József, a Makói Polgárőr Egyesület elnöke, valamint Marton Géza és Vizi János nagymágocsi polgárőr vehette át Cseh Istvántól, az OPSZ alelnökétől.

 

 








































































































































Húzd az egér nyilát a képekre!

 

 

 

 








































































































































Húzd az egér nyilát a képekre!

 

 

 

 








































































































































Húzd az egér nyilát a képekre!

Szentes, 2008. 08. 06.

 

.