Megérkezett Cseuz László Pekingből!

"Öt karikás" turista, akinek ki van mind a két kereke!

 

 

 

Cseuz László 2008. május 1-jén indult el Pekingbe a nyári olimpia helyszínére. Nyugat-európán keresztül, majd Kanadát átszelve jutott el Kínába, és összesen 11.428 kilométert tekert kerékpárján.

 

Cseuz László még 1992-ben, a barcelonai olimpia idején találta ki különös hobbiját: akkor még lányával, azóta pedig immár negyedszer egyedül tette meg az utat az olimpia aktuális helyszínére. A leghosszabb és elmondása szerint a legnehezebb a 2008-as pekingi utazása volt. Cseuz László hetente többször jelentkezett az újságunk hasábján keresztül, bemutatva utazását, kalandjait. Pekingben már pihenni is volt ideje, megtekintette mind a három magyar aranyat.








































































































































Húzd az egér nyilát a képekre!

 

 

 

2008. augusztus 30-án délután 5 órára ígérte, hogy megérkezik Szentesre, és aki ismeri, az tudja, hogy "ha törik, ha szakad" ő itt lesz akkor. Öt óra előtt 20 perccel a Tisza-gáti kerékpárút első méterein várták a volt tanítványok tanárjukat.

Ők egy szalagot kifeszítve képzeletbeli célt varázsoltak a tiszai híd lábához. Természetesen az arany érem sem maradhatott ki az ünneplésből, de nem volt idő sok beszélgetésre, mert már egyre többen várták a tanár urat a Kossuth téren.

 

A pekingi út részletes összefoglalása ITT tekinthető meg!

 

 

 

Elsőként Cseuz László az édesanyját köszöntötte, és átadta azt a magyar zászlót, melyet több televízió közvetítésben láthattak a magyar csapatnak szurkoló tv-nézők. "Túléltem!" - ez fakadt ki Cseuz tanár úrból, mikor átölelte édesanyját.








































































































































Húzd az egér nyilát a képekre!

 

 

 

A köszöntés a színpadon folytatódott, ahol elsőként Szirbik Imre polgármester köszöntötte az ötszörös "tiszteletbeli olimpikont".

 

 

 

Természetesen a család mellett sok barát és ismerős is kilátogatott a Kossuth térre, hogy közösen üdvözöljék a világkerülő tanár urat.

És, hogy mi lesz 2012-ben? Azt tudjuk, hogy londoni nyári olimpia, csakhogy Cseuz László elmondása szerint nélküle fogják azt megnyitni. Huszonöt év után végre tv-n keresztül szeretné látni a londoni olimpiát.

Szentes, 2008. 09. 05.

 

.