A nagy könyvben meg volt írva!

 

 

 

Száz évvel ezelőtt nagy izgalom volt Badárék otthonában a Nagyhegyen. 1908. augusztus 12-én született Lídia lányuk, aki éppen a napokban ünnepelte 100. születésnapját. Tősgyökeres nagyhegyi lakosnak mondhatja magát, mert oda született és ugyan pár házzal arrébb lakik a szülői háztól, de sohasem maradt hűtlen Szentes eme területéhez. Lídia néni öt testvérével földműves szegény család gyermekeként sokat dolgozott a családi háztartásban.

 

 

 

Antalfy Imréné, Badár Lídia 55 évig élt boldog házasságban férjével, mely kapcsolatból született három gyermekük. Ez biztosíték volt, hogy a család tovább gyarapodik. Nyolc unoka és 14 dédunoka örülhetett a nagyi (dédi) születésnapjának, melyet természetesen a Nagyhegyen tartottak meg.

Lídia nénit 100. születésnapja alkalmából a város lakosai nevében Szirbik Imre polgármester is köszöntötte. A ritka kort megélt emberektől mindig megkérdezik, hogy mi a titka a hosszú életnek. Talán a napi egy pohár vörösbor, vagy a fokhagyma, de Lídia néni csak annyit mondott, hogy „Ez a nagy könyvben így volt megírva”!

Szentes, 2008. 08. 14.

 

 

.