Szuszi csomagol!

Irány a pekingi olimpia!

 

 

 

Szremkó Krisztina a magyar olimpiai válogatott női vízilabda csapat szentesi center játékosa 2008. július 30-án délelőtt még edzett a fővárosban, majd gyorsan hazautazott Szentesre, hogy összepakolja az olimpiára szánt ruháit, mert másnap már ezt le kell adnia, a SYMA csarnoknál (Bp.-en).

 

 

 

E pakolásnál voltunk jelen mi is, amikor is megtekinthettük a megnyitóra készített a magyar válogatott egyenruháját. A magyar csapat pipacsokkal teli könnyű nyári kosztümöt fog viselni, de a dobogóra lépésre egy másik kosztümöt kaptak. Ezt babonából nem veszi fel, mert majd megláthatjuk rajta a dobogón.

 

 

 

Krisztinát kérdeztük az esélyekről, de ő nem csak annyit árult el, hogy szerinte öt csapat esélyes a döntőre. Négy európai csapat (magyar, holland, görög, olasz) mellett orosz, amerikai, ausztrál és a kínai csapat küzd az elsőségért.

 

A csomagok leadása után vissza Szentesre, búcsú a családtól, a barátoktól, majd szombaton 11.30-kor találkozik a keret a SYMA- csarnoknál, ahonnan busz visz ki a reptérre. Délután kettő harminckor emelkedik fel a gép, amellyel átszállás nélkül ottani idő szerint vasárnap reggel érnek Pekingbe.

 

 

 

A program, augusztus 11. (hétfő, 7 óra – magyar idő szerint): Magyarország–Hollandia; augusztus 13. (szerda, 7 óra): Magyarország–Ausztrália; augusztus 15. (péntek, 11 óra): Magyarország–Görögország.

A csoportelső automatikusan az elődöntő résztvevője, a csoportmásodik és -harmadik a középdöntőből juthat el ide. A középdöntőt augusztus 17-én (vasárnap), az elődöntőt augusztus 19-én (kedden), a döntőt pedig augusztus 21-én (csütörtökön) rendezik.

Az A csoportban Oroszország, Egyesült Államok, Olaszország és Kína szerepel.

Szentes, 2008. 07. 30.

 

 

.