Másfél óráig örülhettek

 

 

Egy 26 és egy 16 éves helybeli fiatalembert gyanúsít a Szentesi Rendőrkapitányság azzal, hogy kedden délelőtt egy késsel megfenyegették az egyik szentesi élelmiszer vegyesboltban dolgozó alkalmazottat, majd 21 ezer forinttal elmenekültek. Az adatgyűjtést és a helyszíni szemle eredményeként, valamint az állampolgároktól kapott információk alapján a szentesi nyomozók látókörébe két helybeli férfi került, akiket a bűncselekmény elkövetését követő másfél órán belül a rendőrök elfogtak és előállítottak.

A bolttól a nyomkereső kutya a tettes házához vezette a rendőröket, ott megállt: az egyik rabló mindössze 60 méterre lakik az üzlettől. Mivel a nyomozók már pontosan tudták, kit keressenek, az elkövetők után eredtek. A 26 és a 16 éves P. J. és L. A. a Kossuth utcán sétált, amikor elkapták őket.

A gyanúsítottak védőik jelenlétében beismerő vallomást tettek. A helyszíni szemle és a házkutatások során lefoglalták az elkövetéshez használt kést és harisnyát. Az elkövetőknél 13 ezer forintot is találtak a nyomozók, ami szintén az bűncselekményből származik. A sértett nyolc napon belül gyógyuló, zúzódásos sérüléseket szenvedett. A gyanúsítottakat kihallgatásukat után a Szentesi Rendőrkapitányság őrizetbe vette és kezdeményezi előzetes letartóztatásukat rablás bűntett megalapozott gyanúja miatt.

Szentes, 2008. 07. 23.

 

 

.