Jelenetek egy házasságból

 

 

 

A nyári szabadtéri színházi esték sorozatának második darabját láthattuk 2008. július 15-én a Megyeháza udvari színpadán. Az udvar zsúfolásig megtelt, mert hát mikor kell színházba menni? "Amikor jól esik!" Hát esett is az eső, és félő volt, hogy esőnap lesz ebből az előadásból, de megkönyörült a  szervezőkön és a közönségen az idő. Ingmar Bergman: Jelenetek egy házasságból c. darabját láthattuk Détár Enikő és Rékasi Károly főszereplésével. A házaspár a színpadon férjet és feleséget alakított.

 

 

 

Egy mai házasság felbomlásának történetét meséli el Ingmar Bergman humorral, keserű igazságokkal; a szeretet és taszítás bonyolult lélektanát igyekszik ábrázolni ebben a műben. Egy házaspár zökkenőkkel teli életét, egy színészházaspár jeleníti meg ebben az előadásban, nem hétköznapi módon. Mindannyiunk problémáit boncolgatják saját életük tárházán keresztül úgy, hogy közben minden szerepet ők maguk alakítanak a színpadon.

 

 

 

Détár Enikő és Rékasi Károly több mint 20 éve házasok, két gyönyörű gyermek szülei. Életük talán legnagyobb szakmai kihívásával néznek most szembe:

"Dolgoztunk már együtt, egy színpadon, de ilyen fajsúlyú darabban és egymás partnereként még soha. Ennyi év után már a legkisebb rezdülésből tudjuk, hogy éppen mire gondol a másik. Éppen ezért bizonyos szempontból könnyebb és mégis talán ugyanazért sokkal nehezebb együtt játszanunk egy ilyen szerepet, mint egy idegennel." - mondta Détár Enikő, aki elárulta: Ők maguk is átmentek már bizonyos konfliktusokon azok közül, melyet most a színpadon láthatunk.

Szentes, 2008. 07. 18.

 

 

.