Három napos zenész party

 

 

 

2008. július 11-én este 9 órakor kezdetét vette a három napos zenei fesztivál a Kurca parti Zenész Party. Az első napon az elektronikus zenét kedvelők örülhettek. Először a Plasma Press csapat lépett a színpadra.

A szentesi Plasmapress három ember együttes játékát jeleníti meg. Próbálnak valami olyat alkotni, ami örömet jelent. Gondolkodásuk szabadságát megpróbálják a zenéjükbe is átültetni, éppen ezért a számok is gyakori átalakulásokon mennek keresztül.

 

 

 

Utánuk a Karahana együttes lemezbemutató koncertjén szórakozhattunk. A szentesi Karahana régi múltra tekint vissza, de a tagcserék letisztázása és a zene stílusának meghatározása (PlugIn) 2005. nyarára tehető. Fontosnak tartják a mai populáris világban, hogy mindenhol élő koncertet adjanak. A zene mellett meghatározó a színpadkép kialakítása is. A koncerteken többféle látványelem érvényesül, mint pl. a 3D-s UV dekorációk, a kézzel festett mandalák és a tűzzsonglőrök (Spiral Flames of Szentes), akik szó szerint játszanak a tűzzel a Karahana zenéjére.

 

 

 

Este 11 órakor az Anima Sound System fellépése zárta az első nap zenei csemegéjét. Táncos, sok kulturális és popzenei utalással teli program, ami 2 órás intenzív bulizást jelent. A 80-as évek diszkóját mixelik new-wave-el és elektróval. Több egy DJ-act-nél, félig-meddig koncert is, kiegészítve vizuális elemekkel, amit a mai budapesti VJ-kultúra egyik legjobb alkotója készít élőben a színpadon. Ezzel a produkcióval a budapesti Anima Sound System már megjárta Írországot és Kolozsvárt.

 

Az első nap képes összefoglalója ITT tekinthető meg!

Szentes, 2008. 07. 12.

 

 

.