Sikerült a rekordkísérlet a Tiszán

 

 

 

Sikerült a rekordkísérlet: a Tiszán, és a Tisza-tavon vasárnap (2008. június 22-én) délelőtt. Ezen a napon összesen 4377-en szálltak vízre.

 

 

 

Az Észak-alföldi Régióban 1021, a Tisza-tavi Régióban 2389, a Dél-Alföldön pedig 967 fő regisztrált azon a programon, amelyet a szombaton kezdődött Tisza Hete rendezvénysorozat legfőbb attrakciójaként hirdettek meg.

Vasárnap délelőtt 9-11 óra között egy új Guinness-rekord felállítására tettek kísérletet: ebben a két órában a lehető legtöbb vízre szálló kajakot, kenut és más hajót vártak a Tiszára 24 település kikötőiben Tiszabecstől Szegedig.

 

 

 

Nagyon jó időben, sokan jelentkeztek, illetve szálltak vízre a 27 regisztrációs pontnál, csónakkikötőnél.

Szentesen a tiszai lejárónál várták a rekordra jelentkezőket, ahol 52-en regisztráltak két óra alatt. A legnagyobb létszámban a St. Jupát Egyesület kenusai jelentek meg, de családok is útra keltek ezen a délelőttön.

A legtöbb vízi jármű kézzel hajtott alkalmatosság - kajak és kenu - volt. A dél-alföldi Mindszenten 540-en, a Tisza-tónál a sarudi strandon 270-en, Tiszafüreden 370-en szálltak vízre, míg Tiszadorogmán 290 személy kompolt a Tisza egyik partjáról a másikra a két óra alatt.

 

 

 

A hivatalos számlálást a Guinness-rekordkísérleteknél alkalmazott szigorú formai követelmények szerint végezték. Regisztrációs íveket vezettek, a számozott jegyzőkönyveket pedig faxon küldték folyamatosan az MT Zrt. Tisza-tavi Regionális Turisztikai Projekt Irodájába.

 

 

Szentes, 2008. 06. 23.

 

 

.