"Nyitott kapu" az idősek otthonában

 

 

 

Nagy érdeklődést mutatott az első nyílt nap a Dr. Sipos Ferenc Parkerdő Otthon iránt. 2006 decemberében kezdődtek el az építkezés munkái, ami mára teljesen befejeződtek. A műszaki átadása megtörtént az intézménynek, és már csak a működési engedélyekre, hatósági bizonyítványokra várnak.

 

 

 

A kétszintes létesítményben 2008. június 4-én a leendő lakók és munkavállalók sokasága ismerkedhetett meg a korszerű intézménnyel. A berendezett otthonnak Bolyánné Szamosközi Gabriella igazgatón kívül egyelőre csak két munkatársa van: a gazdaságvezető és a főnővér. Nem fognak unatkozni a következő hónapokban, mert sok feladatot ad az ellátottak felvételének előkészítése.

A tervek szerint csak októberben költözhetnek be a lakók az 1-2 vagy ennél több ágyas szobákba.

 

 

 

A 100 személy befogadására alkalmas, bentlakásos részlegbe eddig 53 felvételi kérelem érkezett, de újabb érdeklődők is vittek el a jelentkezéshez szükséges nyomtatványt. A vonatkozó kormányrendelet miatt meglehetősen bonyodalmas az idős emberek felvétele az otthonba. Csak azok kerülhetnek be az intézménybe, akiknek az egészségi állapotuk miatt naponta 4 órás gondozásra van szükségük.

 

 

 

A szentesi otthonban havi 70-100 ezer forint között várható a térítési díj nagysága, mellyel jogszerűen a jövedelmek 80 százaléka terhelhető.

 

 

 

Jó tudni, hogy a kérelemhez csatolni kell vagyonnyilatkozatot, de megkönnyíti a bírálók dolgát, ha orvosi igazolást is mellékelnek betegségükről a leendő lakók. A leadott dokumentumokat Szegeden megvizsgálják majd a Rehabilitációs Szociális Intézet munkatársai, akik fel is keresik a jelentkezőt annak ellenőrzésére: az illetőnek valóban szüksége van-e napi 4 órás gondoskodásra. Ha nincs, akkor szóba jöhet a nappali ellátás az idősek klubjában vagy a házi gondozás a rászoruló otthonában.

 

 

 

 

 

 

Szentes, 2008. 06. 06.

 

 

.