Megáradt a Mirhó!

Péntek 13. meghozta a kisérieknek a balszerencsét

 

 

 

Szentesen már javában folyik a csapadékvíz-elvezető rendszer felújítása. 2008. június 13-án (pénteken) még aki nem babonás az is elgondolkodott, hogy lehet valami a dologban, mert reggeli órákban lehullott nagymennyiségű csapadék elárasztotta a Kasza utca lakóit.

 

 

 

Többen kérdezték, hogy ki lehet a felelős ezért, de nyugodtan megállapíthatjuk, hogy senki, azaz mindenki. Ezzel a megállapítással most teljes lett a képzavar, de lássuk a tényeket.

A vízelvezető rendszer felújítási programjának kiegészítéseként a település főgyűjtő-hálózata is rekonstrukcióra kerül. A munkások nekikezdtek a kiséri főgyűjtő (mirhó) felújításához, de hogy a munkagépekkel meg tudják közelíteni a rendszert be kellett temetni a mirhó árkát (szintbe kellett hozni). A teljes tereprendezés után beton árokelemeket raknak majd le, melyeket nehéz beemelni a helyükre. Ahhoz hogy ezt megtegyék ezért is kellett utat készíteni a gépeknek.

 

 

 

A Mirhót (zárt, belterületi ingatlanok közötti belvízelvezető csatorna) betemették és neki akartak kezdeni a betonelemek letételéhez, amikor jött a péntek 13-ai reggeli zápor. Persze az út alatti átereszek is eltömődtek, így a mirhó csak azt nem tudta megcsinálni, ami a feladata lett volna.

Szerencsére a gyors intézkedésnek köszönhető, hogy házakat nem öntött el a víz, de a kertekről már ezt nem mondhatjuk el. A lenti képen látható, hogy a kerítésen megmaradt hordalék milyen magas vizet mutat.

 

 

 

Szóval az eső pont akkor jött, amikor nagyon nem kellett, de öröm az ürömben, hogy most kiderült, hogy tényleg mennyire fontos a csapadékvíz elvezető rendszer rendbetétele.

Szentes, 2008. 06. 13.

 

 

.