Kemény öklök éjszakája

VIII. Nemzetközi Küzdősport Fesztivál

 

Idén, az eddigiektől eltérő időpontban, 2008. június 6.-án, péntek este kerül megrendezésre az országos és nemzetközi szinten is ismert és elismert VIII. Nemzetközi Küzdősport Fesztivál.

A rendezvényt a Pro-Boksz Promotion és a Szentesi Kinizsi SZITE közösen szervezi. Bertók Róbert főszervezőtől érdeklődtünk a rendezvény korai időpontját illetőleg.

Igen, valóban korábban szervezzük az eseményt, egy váratlan, de rendkívül szerencsés lehetőség miatt. Úgy alakult, hogy amennyiben ezt az időpontot választjuk, abban az esetben a Pro-Boksz Promotionnak is köszönhetően, élőben közvetítené a gálát a Sport1 Televízió.

 

 

2008. június 6-án, péntek este 19 órakor kezdődik Szentesen a VIII. Nemzetközi Küzdősport Fesztivál. A szervezők (a Szentesi Kinizsi TE és a Pro-Box Promotion) ezúttal is rendkívül izgalmas és színvonalas programot állítottak össze. Az esemény rangját jelzi, hogy a gálát a Sport1 21 órától élőben közvetíti.

– A Dr. Papp László Sportcsarnok várhatóan népes közönségét a küzdősportok széles skálájával igyekszünk kiszolgálni. A repertoárban szerepel profi boksz, thai-box, kick-box, K1 és MMA mérkőzés is – mondta Bertók Róbert, a viadal főszervezője.

Az MMA stílus szabályai szerint a kis kesztyűben küzdő versenyzők kizárólag az életfontosságú szerveket nem támadhatják, ettől eltekintve szinte minden megengedett.

A fesztivált három címmérkőzés teszi teljessé. K1-ben a kyokushinkai Eb-ezüstérmes Gyarmati Imre Németh Tiborral vív a magyar bajnoki címért, míg a thai-box Eb-második Kis Károly a világkupagyőztes Tóth „Kicsi Tyson" Csabával néz farkasszemet. A tét az ISKA szervezet thai-box magyar bajnoki elsősége.

Az est egyik fénypontjaként 23 óra körül Popovics Tamás (mérlege: 23–4–1) az UBC félnehézsúlyú világbajnoki övéért a kenyai Shadrack Kipruto (15–12–2) ellen lép a kötelek közé.

A jegyek elővételben a Dr. Papp László Sportcsarnokban, valamint a Szuperinfó-irodában kaphatók. Az elővételben vásárolt felnőttjegyek ára 1200 forint (a helyszínen 1500 forint), a diákok és a nyugdíjasok belépője pedig 600 forintba kerül.

A fesztivál programja

19.10: Szabó Róbert (Szentesi SZITE)–Forrai Richárd (Hwarangdo-Hmv.-hely) light-contact, –35kg.

19.20: Bíró Dániel (FCS Szeged)–Nagy Dániel (Békés) oriental, –71kg.

19.30: Boros Zsolt (FCS Szeged)–Faur Csaba (Szentesi SZITE) fullcontact, –91kg.

19.40: Tóth Andor (Kecel)–Novák Ferenc (Békés) thaibox, –81kg.

19.50: Szebelédi Renáta (Budapest)–Albena Atceva (Bulgária) UBC junior lowkick, –48kg.

20.30: Babai Gergő (Fighting Force Pápa)–Hegyes Péter (Lehoczky Team) thai-box, –86kg.

20.40: Vásony Márton (Twins Gym)–Kovács Sándor (Lehoczky Team) thai-box, –71kg.

21.00: Petrányi Zoltán–Czinke Gábor boksz, nehézsúly. 21.20: Régi Dániel–Györfy Csaba boksz, –79kg.

21.40: Barna Alex (Baja)–Lakatos András (Szentesi SZITE) lowkick, –71kg.

21.55: Gyarmati Imre (Karcag)–Németh Tibor (Fighting Force Pápa) oriental, –75kg.

22.00: Kis Károly (Békés)–Tóth „Kicsi Tyson" Csaba (Dozso) ISKA thai-box magyar bajnoki cím, –60kg.

22.25: Hubert László–Somogyi János boksz, cirkálósúly.

23.00: Popovics Tamás–Shadrack Kipruto (Kenya) profi boksz, UBC vb-cím, –79,38kg.

Szentes, 2008. 06. 05.

 

 

.