Gyalogjáró szavak

 

 

Harminc év munkáiból, napi- és hetilapokba írt cikkeiből, a Magyar Rádió szegedi és szolnoki stúdiójában, szilveszteri rádiókabarékban, kiállítások megnyitóján elhangzott írásokból szemezgetve készült el Kruzslicz Pál népművelő, újságíró eddigi munkásságából összeállított Gyalogjáró szavak című kötete.

 

 

 

A könyv alapötletéül szolgált, hogy az újságírás egynapos műfaj, így jó lenne az elmúlt három évtizedben megjelent cikkeim közül a legjobbakat összegyűjteni és ismét megjelentetni - mondta Kruzslicz Pál.

 

 

A kötetet a szerző 60. születésnapján, 2008. június 19-én mutatták be a
Művelődési és Ifjúsági Ház pódiumtermében.

 

A harminc év alatt mintegy 4-5000 írásom jelent meg, többek között a Szentesi Életben, megyei lapokban, országos szakmai folyóiratokban, kiállítási katalógusokban vagy hangzottak el rádióműsorokban. A könyv elkészítésében segített Mészáros Júlia, aki lektorálta írásaimat. Vidovics Ferencnek pedig sikerült elkészítenie a legjobb borítót, elmondása szerint ehhez mintegy 2500-3000 fotót nézett át. Megtalálta az igazi képet, hiszen ha valaki rápillant a borítóra egy ligeti járdát lát. Rendszeresen járok az uszodába, így életem része ez az út, mely megtörik, s aztán folytatódik tovább. Ez a törés emlékeztet arra is, hogy tavaly nyugdíjba mentem — mesélte a szerző, aki felelevenítette életének médiához fűződő állomásait is.

 

 

Szentes, 2008. 06. 23.

 

 

.