Lovasterápia gyakorlatban

 

 

 

A nagybányai Esperando Asociatia és a szentesi Jó Úton-Lóháton Alapítvány „Nyitott kapuk” című közös szakmai programra várta az érdeklődőket. A két napos rendezvény fő célja, hogy partnerkapcsolatot alakítson ki a két alapítvány.

 

 

 

2008. május 8-án a kistőkei lovardában indult a program. Kézsmárkiné Piti Irén terapeuta vezetésével megtekinthettük a lovasterápiát a gyakorlatban.

 

 

 

Ez a bemutató egy több napos szentesi szakmai rendezvény bevezetője, melyet a NCA Nemzetközi Civil Kapcsolatok és Európai Integráció Kollégiuma támogat. Célja: tartós partnerségi együttműködés kialakítása az Esperando Asociatia nagybányai szervezet és a szentesi Jó Úton-Lóháton Alapítvány között.

 

 

 

A gyerekek többsége ez évben kezdte a lovaglást, a projekt június közepéig tart. Mai szereplésük a Magyar Parasport Szövetség Regionális Lovasversenyének főpróbája, melyet május 17-én rendeznek Hmvhelyen, valamint most megismerkedhettek az érdeklődő rokonok, pedagógusok e komplex személyiségfejlesztő módszerrel.

 

 

 

A rendezvény támogatói: NCA Nemzetközi Civil Kapcsolatok és Európai Integráció Kollégiuma, Szentes város Önkormányzata, Bgkvalitás Pályázatíró és Mérnöki Kft, Erika és Béla Szolgáltató BT, Gondozási Központ, Herba Kereskedelmi Rt, Jáger János.

Szentes, 2008. 05. 16.

 

 

.