Liverpool-i vendégek a Deákban

 

 

 

Deák Ferenc Általános Iskola és Damjanich János Tagiskolájának: liverpool-i partneriskolájuk, a ST. Joan OF ARC Primary School igazgatója, Stephen John Sanderson vezetésével ismételten angol vendégeket köszönthettünk Szentesen.

 

 

 

A két iskola közötti kapcsolat kialakulását egy pályázat segítette elő a Comenius 1-program keretében. A feltétel minimum három együttműködő iskola volt, ebből két intézménynek az Európai Unió valamely tagállamában kellett lennie. A Deák iskola szeretett volna külföldi kapcsolatot kialakítani, ezért az interneten szóróanyagot tettek közzé. Az angol intézmény is szeretett volna bekapcsolódni a programba. Ők partneri kapcsolatban álltak egy belgiumi iskolával, így - a Deákkal együtt - megfeleltek a Comenius 1-program feltételeinek.

 

 

 

2008. május 19-én a vendégeket az iskola diákjai zenés táncos produkciókkal köszöntötték az iskola tornatermében. Ezen a héten rendezték meg a Deák Diák Showt a színházteremben, mely immáron 19. alkalommal kerül megrendezésre. 

Ez a nap mindig nagy ünnep, hagyomány az iskola életében, ugyanis ezt a rendezvényt azóta szervezik meg, amióta Deák a Deák, azaz amióta az iskola felvette Deák Ferenc nevét.

 

 

Szentes, 2008. 05. 28.

 

 

.