Cseuz László elindult Pekingbe

 

 

 

Cseuz László 2008. május 1-jén elindult élete legnagyobb kerékpártúrájára, melynek a végcélja Peking a kinai olimpia helyszíne. A tanár úrnak ez lesz az ötödik olimpiája, melyre két keréken jut el.

Sokan nem értik, hogy a kínai fővárosba miért nem Oroszországon, Mongólián keresztül teker a tanár úr? Szárazföldön kerékpározva mind két irányban közel 12 ezer kilométerre van Szentestől Peking. Úgy döntött, hogy nem megy Ázsia bizonytalan útjain, ahol nem lehet tudni milyenek a közlekedési lehetőségek, hány vízumot kell kérni, és azt megadják-e neki egyáltalán. Inkább végigkerekezik Európán egészen Lisszabonig (ott még nem járt), onnan átrepül az Atlanti óceánon New Yorkba, majd keresztülbiciklizik az amerikai földrészen Vancouverig. Onnan átrepül a Csendes óceánon Sanghajba, majd felkerekezik Pekingbe.

 

 

 

Erre az útra 97 napot szán, ami napi átlagban kevesebb, mint eddig bármikor, de hosszabb az út, sokkal több a kilométer, és mint mondja, ő is idősebb lett jó pár évvel. Ezért úgy tervezi, hogy 130-140 kilométert tesz meg napi átlagban. Ez teljesíthető, de időben oda kell érni Lisszabonba, mert a repülő nem vár, aztán Vancouverbe, és sok minden közbejöhet.

 

 

A búcsúzás pillanatáról még több kép ITT tekinthető meg!

Szentes, 2008. 05. 04.

 

.