Bronzot ért a győzelem

 

 

 

A szentesi futsal történetének első bajnoki érmét szerezte az NB I-ben a Legrand-MetalCom-Szentes, amely a bronzéremért rendezett egyetlen mérkőzésen, a Dr. Papp László-sportcsarnokban legyőzte az EMT Ikrényt.

Legrand-MetalCom-Szentes–EMT Ikrény 3–2 (3–0)

Erre a mérkőzésre a csapat nagyon összeállt (nem úgy mint az előzőn)! Fegyelmezetten, harcosan és elvesztett labdát nem ismerve küzdött. A győriek - a volt gödöllői különítmény - kicsit nagy mellénnyel kezdték a játékot, ekkor jött Briszky és "bespiccelte" az első gólt. Lélektanilag és a későbbi taktikát megkönnyítő nagyon fontos gól volt! Vissza lehetett húzódni és kontrázhattunk. És ebből jött a két másik gólunk. Koncz fantasztikusan vezette keresztbe a labdát, majd hirtelen mozdulattal átlőtte vissza a másik oldalra, oda ahol SZÁBÓ ÁRPI érkezett, és talán élete legfontosabb gólját lőtte, a legjobbkor.

Míg az ellenfél két játékosa (Baranyai és Szente Tamás) egymást marták akkor jött egy újabb fantasztikus mozdulat. Bíró Misi pontos kiugratása, amit Szarvas úgy vett át, hogy a kijövő kapust is kicselezte, majd kb. 10 méterről a már üres kapuba gurított. 3:0 A Szentes javára!!! félidőben.

 

 

 

Bíró Misi végre újra a régi volt. 4-5 fantasztikus védése volt a meccs folyamán.

A második félidő elejétől nagyon féltünk. Eddig mindig elbizakodtunk a jó eredmény érzetekor és jöttek az első hullámvölgyek. Az első öt perc nyomása egy Szente lövéssel meghozta a szépítést a győrieknek, igaz, hogy a kapusunk ebbe is beleért. Közben 3-4 gyors kontrát vezettünk, de kimaradtak a helyzetek. Kb. 5 perc lehetett hátra a tiszta játékidőből, amikor elkezdték a győriek a vészkapus játékot. Nagyon jól csinálták, de mi is jól védekeztünk. Legalább 5 alkalommal megszereztük a labdát, de nem tudtuk az üres kapuba berúgni. És jött egy újabb Szente lövés, de most meg Keller Zoli ért bele, 3:2.

Iszonyú volt a feszültség. A Győr nagyon rutinosan mindent megpróbált, fautra játszottak, színészkedtek, közben szövegeltek. Számoltuk a másodperceket, és végre. Szinte felrobbant a kispad, a csarnok!!! Győztünk!!

Szentes, 2008. 05. 22.

 

 

.