Május 5-én kezdődik a rájátszás

 

 

 

Igazi hatpontos mérkőzést játszott egymással a Szentes és a Cső-Montage, hiszen a vendégeknek égető szükségük lett volna a három pontra a rájátszást érő negyedik hely megtartásához. Ez azonban nem sikerült, mert a Szentes 6-4-re nyerni tudott hazai pályán, többek között Ábel Péter négy góljának köszönhetően.  

A Cső-Montage ellen aratott 6-4-es nagyszerű győzelmének köszönhetően már biztos, hogy a legjobb négy közé jutott, és részt vehet a bajnoki rájátszásban a Legrand-MetalCom-Szentes első osztályú futsal csapata.

 

Mindkét csapat számára létfontosságú volt, hiszen mindketten az első négy közé igyekeztek, és tudni lehetett, hogy aki vereséget szenved ezen az estén, az távolabb kerül céljaitól. Ennek megfelelően óvatosan kezdtek a csapatok, a Szentes már-már szokásosnak mondható álmos első perceit azonnal kihasználta a Cső, és a 4. percben már 0-1 állt az eredményjelzőn. Félidő közepére átvette az irányítást a Legrand, és a 12. percben Ábel találatával előbb egyenlített, majd Erhardt góljával már a vezetésnek örülhetett a Koncz Zsolt - Némethy László által dirigált együttes.

 

 

 

 A második játékrész a lehető legjobban indult a mieink számára, hiszen Szabó László szinte a középkezdést követően megduplázta az előnyt. Ezek után Bíró Mihály kapus pillanatai következtek, aki előbb lábbal, majd mellkassal hárított két életerős lövést. A negyedik szentesi gólt követően, kapusukat lehozva próbálták menteni a menthetőt a vendégek, ám a remek hazai kontrákat követően már 6-1 volt ide, minden eldőlni látszott. A Cső-Montage azonban kiváló csapat, és ezt ezen az estén is bizonyították. Előbb szépítettek, majd két és fél perccel a vége előtt büntetőből megszerezték harmadik találatukat is. Sőt, kilenc másodperccel ezt követően már a negyedik gólnak örülhettek. Még mielőtt teljesen eluralkodott volna a pánik a szentesieken, Koncz Zsolt fújt ébresztőt övéinek, rendezték a sorokat, és nagyszerű védőmunkával kiharcolták a győzelmet.

 

A rájátszás első meccsét 1–4. és 2–3. párosításban május 5-én (hétfő) rendezik, majd a második mérkőzés május 8-án (csütörtök) következik. Az egyik fél két győzelméig tartó párharcban ha szükséges, a harmadik találkozót május 12-én (hétfő) bonyolítják le.  

Szentes, 2008. 04. 28.

 

 

.