Direkt marketing életre halálra!

 

Egy kedves olvasónk levelét adjuk közre, melyben leírja, hogy hogyan ölt meg egy direkt marketinges levél négy kis cinkét. Egy figyelmetlen szórólapkihordó levelet dobott abba a postaládába, melybe otthont épített egy cinke pár!

 

 

 

Természet és madárszerető emberek lévén ilyentájt minden évben lelkesen figyeljük a madarak szorgoskodását. a postaládánkba (a Veres Péter utca 7/3-ban lakunk)  évek óta mindig szeretne cinkepár költeni. Eddig csak a fészekrakásig jutottak el de valamiért a tojásaikat már nem nálunk rakták.

Az idén tavasszal csoda történt: a tojó itt rakott tojásokat a szorgos fészeképítés után. Be se mertünk nézni a levélládába nehogy megzavarjuk őket. Tettünk ki egy papirost hogy nem postaláda és egy pvc csövet is ami ideiglenesen ezt a feladatot látta volna el.

Szomszédok és ismeretlen emberek is azt várták hogy kikeljenek a kis madárkáink ami egy jó 14 nappal ezelőtt meg is történt. Édesek voltak ahogyan hangot adtak.  Odatapasztottuk a fülünket a ládára és hallgattuk. Vártuk mikor tanulnak repülni, az ugyanis fantasztikus élmény még annak is aki amúgy nem rajong a madarakért.

Tegnap azonban vége szakadt ezeknek a reményeinknek. Egy direkt marketinges levél bekerült a ládába a felhívás ellenére. Kinyitottuk a ládát mert nem hallottuk a madárkáinkat. 4 gyönyörű szép fióka... már késő volt. Nem éltek.

Aki a levelet bedobta azzal védekezett hogy ő nem hibás mi vagyunk akik hibáztunk mert nem védtük meg a fészket. Ha már a madár befészkel valahová és ott tojást is rak akkor azt a fészket nem ildomos bántani mert a felnőtt madarak otthagyhatják a fészket. Így nekünk maradt a cetli... Tegnap ahogy ezt észrevettük levettük az egykor otthonként működő és koporsóként  életét bevégző postaládát hogy több madár ne tudjon bele fészket rakni.

Pozitív vége is van a dolognak. Madarász ismerősünk szerint a cinke nagy túlélő. Próbál újabb fészket és tojást rakni hogy biztosítani tudja az utódlást. Most azonban még a régit siratja őket keresi és nem érti hová lettek.

Szentes, 2008. 04. 29.

 

 

.