Nyílt nap a bölcsödében

 

 

 

2008. március 21-én Szentes város bölcsődéjében hagyomány teremtő célzattal megrendezték az intézmény első nyílt napját. Ezen a napon az anyukák, apukák, nagyszülők és a testvérek megnézhették, hogy a "nagy" bölcsődések, hogyan töltenek el egy napot a Vásárhelyi úti intézményben.

 

 

 

Mire is készülhettek a picúrok, mint hogy a közelgő húsvét adott témát a gondozónőknek. Mindenesetre nem elhanyagolható mennyiséget játszottak a gyerekek, és persze közben hallhattak a húsvéti népszokásokról.

 

 

 

Az intézmény új vezetőjétől Csendes-Merza Ágnestől megtudtuk, hogy közel 100 kisgyermek jár a bölcsödébe és ez a szám évről évre nő. Ha a születések számát figyelembe vesszük, amely évekig csökkent (jelenleg stagnál), akkor kiderül, hogy a szülők leterheltsége miatt kényszerülnek bölcsödébe adni a kisgyermeket, aki már fiatal korban megtanulja, hogy egy közösségbe hogyan illeszkedjen be. Igen zsúfoltak a csoportszobák, de mindent megpróbálnak (pályázati úton), hogy az intézmény bővüljön, ezzel jobb és otthonosabb környezetet tudjanak biztosítani Szentes legifjabb lakóinak.

 

 

Szentes, 2008. 03. 28.

.