Mustra Gála - 2008

 

 

 

Azt már évek óta tudjuk, hogy nem véletlenül jönnek tanulni az ország minden szegletéből Szentesre, a Horváth Mihály Gimnázium dráma tagozatára, hiszen városunk neve jól cseng színházi és filmes berkekben. Most ezek a tehetséges gyerekek mutatták meg nekünk, hogyan tudnak énekelni, táncolni, verset szavalni, vagy színdarabot előadni a Mustra Gálán.

A Tóth József Színházterem délután négy óra előtt már a megbolydult méhkashoz hasonlított. Fiatal színészpalánták beszélgettek, csöppnyi feszültséggel a hangjukban az aulában. Van, aki már a színpadra lépésre készül, ám sokan csak barátként, "szurkolóként" jöttek el. Odabenn hasonló a helyzet, nem volt könnyű helyet találni, szinte teljesen megtelt a terem. És most kihunytak a nézőtéri fények, és színpadra lépett az est első szereplője.

Ezt a drámais délutánt szavakba önteni nem lehet, így mindenkinek azt ajánljuk, hogy nézze meg a Ráadás Gálát, amely során újra láthatjuk a legjelentősebb darabokat a Mustra Gálából.

 

 

 

A felvételeken "A nagyidai cigányok" című darabból láthatunk pillanatokat, melyet Szurmik Zoltán rendezett és a 11.D osztály adott elő.

Szentes, 2008. 03. 31.

 

.