Március 15.

                         

 

 

 

2008. március 15-én 10 óra 30 perckor vette kezdetét az 1848/49-es magyar forradalom és szabadságharc 160. évfordulójára rendezett városi ünnepség programja.

 

 

 

160 évvel ezelőtt, 1848/49-ben nemzetünk legjobbjai fogtak össze annak érdekében, hogy akár fegyverrel is megvédjék hazánk függetlenségét. Sokan életüket, vagyonukat áldozták a nemes eszméért a szabadságért.

 

 

 

A polgármesteri köszöntő után Dr. Gyuricza Csaba egyetemi docens, dékánhelyettes ünnepi beszédét hallhattuk, melyben kiemelte, hogy a márciusi ifjak sem voltak egy véleményen, de a haza érdekében félre tudták tenni nézetbeli különbségüket és összefogva akarták kivívni a függetlenséget.

 

 

Az oldal megtekintése közben hallható Dr. Gyuricza Csaba ünnepi beszéde!

 

 

 

 

 

A beszédeket követően Dávid Roland énekes, Kőrösi Csaba színművész, valamint a Pesti Magyar Operettszínpad Tánckarának ünnepi műsorát láthattuk a Kossuth téri színpadon.

 

 

 

 

 

A zászlófelvonást és az ünnepi műsort követően az önkormányzat, fegyveres erők és testületek, helyi párt- és civil szervezetek képviselői helyezték el a megemlékezés koszorúit Kossuth Lajos és Horváth Mihály szobránál.

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

Szentes, 2008. 03. 16.

 

.