A karate világ Szentesre figyel

Japán után Magyarországon lesz a karate világbajnokság

 

 

 

2008. március 8-án rendezték meg a dr. Papp László Városi Sportcsarnokban a gyermek, serdülő kyokushin karate DIÁKOLIMPIA knock-down döntőt, valamin az ifjúsági-, junior kyokushin karate DIÁKOLIMPIA kelet-magyarországi fordulót.

 

 

 

Ezen a rendezvényen az ország legkiválóbb fiatal karatékái illetve a felnőtt knock-down harcosoké volt a főszerep, ahol a diákolimpia küzdelmeiben 8-18 évesek, míg a knock-down OB-n pedig a felnőttek küzdhetnek meg a bajnoki címekért.

 

Minden évben több száz fiatal karatéka harcol a diákolimpia címekért. 3 előselejtezőn keresztül vezet az út számukra a debreceni döntőbe. Jelenleg ez az egyetlen verseny fórum, ahol minden kyokushin és knock-down szervezet nagy létszámban képviselteti magát. Szentesen tavaly is komoly felnőtt verseny volt a diákolimpiával egy időben. Idei évben sem volt ez másként. Sensei Brezovai ismét megmozgatta egy időben az összes versenyző korosztályt, valamint egy nagy bejelentés volt a verseny kezdete előtt.

 

 

 

Az elmúlt évben, mikor itt járt Szentesen Kancho Hatsuo Royama, akkor elismerését fejezte ki, hogy a  magyarországi karate társadalom összefogása példa értékű a világ számára, hogy a szétváló stílusok mégis összefognak, hogy egységessé váljon a karate társadalom.

 

 

 

A sikeres látogatás végén arról érdeklődött a város vezetése, hogy Szentesnek milyen esélye van, hogy akár egy Karate VB-t rendezzenek meg, amire a mester csak annyit mondott, hogy igen jó esélyekkel pályázhat a város rá, és amint tudnak építeni egy 15.000 főt befogadó sportcsarnokot, úgy akár Szentesen rendezhetik meg a 2009-es VB-t.

 

 

 

Mivel egy ekkora sportcsarnok híján állunk, ezért sensei Brezovai Sándor elhatározta, hogy megragadja ezt a lehetőséget, és ha nem itt Szentesen, de az ország határain belül összehozza, hogy Japánon kívül először Magyarországon rendezzenek karate világbajnokságot.

 

 

 

A Papp László Sportarénában lesz a Karate Világbajnokság 2009. október 2-4-ig, melyre a világ legjobb versenyzői jelentkeznek.

A hétvégi rendezvényen ennek az eseménynek a plakátját leplezték le a sportcsarnokban a karate szervezet vezetői.

 

Szentes, 2008. 03. 11.

.