Gördülő generációk

 

 

 

Sikeres pályázatot nyújtott be a Szentes Kistérség Többcélú Társulás, a Települési Önkormányzatok Kistérségi Szenior Sport-Aktív Életmód program megvalósításában történő együttműködésre.

A több hetes programon belül a pályázat a kistérség településeire kiterjedő, széleskörű kezdeményezésekhez nyújt anyagi segítséget, amelyek ösztönzik az 50 év feletti korosztály fizikai aktivitását. Ezzel pedig elősegítik az egészséges életmód attitűdrendszerének kialakulását, és a szenior szabadidősport területi megerősödését.

 

 

 

A programsorozat egyik legérdekesebb eseménye került megrendezésre 2008. március 29-én "Gördülő generációk - Együtt a cél felé" elnevezéssel, melyre kerékpározni kedvelő nagyszülőket és unokáikat várták a Dózsa-ház elé, hogy szakképzett túravezetőkkel barangolják be és ismerjék meg a környék rejtett természeti kincseit.

 

 

 

Ezen a napon, mely egyben a St. Jupát Egyesület nyílt napja volt, tényleg együtt gördültek generációk együtt a cél felé. A liget kapujából indult a túra, majd végig Szentes főutcáján, Fábiánsebestyén fel. Igaz nem sokat tekertek, máris akadt egy kis technikai probléma, mely csak színesítette a túrát. A könyvtár előtt leugrott láncot Valkai Zsolt túravezető gyorsan visszatette, majd egy pár bátorító szó után újra együtt kerekezett a csapat.

 

 

 

A fábiáni útról átkerekeztek a kunszenti útra a hűtőtavak mellé és onnan Szentes felé vették az irányt. A közel 10 km-es túra után, még kétszer kerekezhetnek az arra jelentkezők (persze más túraútvonalon) az egyesület vezetésével. Április 19-én és május 31-én is várják a jelentkezőket egy kis kerékpártúrázásos testmozgásra a Dózsa-ház mellé.

 

Szentes, 2008. 03. 31.

 

.