Elméletben és gyakorlatban ...

... életvitel és gyakorlati ismeretek

 

 

 

Koszta József Általános Iskolában március 13-án rendezték meg az "Életvitel és gyakorlati ismeretek" megyei technika versenyt. A verseny célja: a tanulók életvitelével kapcsolatos, a mindennapokban is hasznos ismeret- és tevékenységi körök megalapozása és bővítése. Szélesíteni tájékozottságukat az egészség-, környezet-, háztartás-, munka-, gazdálkodás- és fogyasztókultúra területén. A felkészülés során egy adott témakör alapos feldolgozása lehetőséget nyújtott mélyebb és szerteágazó ismeretszerzésre, valamint az önálló kutató-munkára.

 

 

 

A megyei fordulóra három fős, felső tagozatos csapatok érkeztek nevezési plakátjaikkal, melynek témája múltunk és jelenünk háztartási tevékenységei voltak. Írásbeli feladattal kezdődött a vetélkedő, majd az ételtartósítással, konyhai eszközök hasznosításával és fűszerek felismerésével kapcsolatos feladatok megoldása következett. Kézműves feladatként egy mai konyha makettjét kellett elkészíteni és díszíteni. Az eredményhirdetésig a versenyzők háztartásunk energiatakarékos működtetésével kapcsolatos gyakorlati bemutatóval színesített előadást nézhettek meg, majd jóízűen elfogyaszthatták az uzsonnát és a sült almát.

 

Eredmények: 1. Koszta József iskola: Mátéfi Alexandra, Simonovics Erika, Tóth Nikolett derekegyházi tanulók. 2. Mindszenti Általános Iskola: Elekes Linda, Szunyi Enikő Zsótér Zsófia. 3. Mindszent: Csatári Mariann, Farkas Nikolett, Gyovai Evelin. 4. Petőfi: Csepcsényi Viktória, Kovács Tímea, Németh László. 5. Koszta: Bagdán Evelin, Kiss Bence, Nagy Loretta. 6. Arany János Fábi-ánsebestyén: Holman Evelin, Őze Beatrix, Szabó Kitti.

Szentes, 2008. 03. 24.

.