A munka, a környezet, a művészet egy nemzedék lehetősége!

 

 

A Damjanich János Tagiskola tanulóinak nyílt rajzkiállítása az Ifjúsági Házban 2008. március 4-én, melyet az intézmény vezetője Kárpáti Lajos nyitott meg.

Egy festőállványra helyezett papírok lapozgatásával újabb és újabb szavak (munka, környezet, művészet,  nemzedék, lehetőség) kerültek elő az igazgatói megnyitó során, melyek valamilyen módon kapcsolódnak az iskolához és azt itt kiállított munkákhoz.

 

 

 

Először a MUNKA szóról hallhattunk, és elismerés jár mindenkinek, aki munkájával közreműködött abban, hogy évről évre megvalósuljon ez a kiállítás. A KÖRNYEZET szónál ki kell emelni, hogy Szentes legnagyobb zöld felülettel rendelkező iskolája a Damjanich János Általános Iskola. Rengeteg színben játszik az év során az iskola környezete, mely ihletet adhat a képi megvalósuláshoz. A MŰVÉSZET szó hallatán ki kell emelni, hogy a falakon lévő képek között olyanok láthatók, melyek nagy művészi értékkel rendelkeznek, mert minden diák önmagát és képzeletét adta vissza.

 

 

 

A NEMZEDÉK szónál hallhattuk, hogy amióta megrendezik ezt a kiállítást egy nemzedék nőtt fel, így az első kiállítás alkotói már a középiskolát is elvégezték. A LEHETŐSÉG szónál Kárpáti Lajos kiemelte, hogy igyekeznek tényleg lehetőséget biztosítani az iskola növendékeinek, hogy önmagukat valósítsák meg, valamint ez a kiállítás is egy lehetőség: lehetőség a bemutatkozásra.

Ha a szavakat összeállítjuk egy mondattá, akkor megkapjuk, hogy "A munka, a környezet, a művészet egy nemzedék lehetősége!"

 

 

 

Az eseményen adták át az iskola által alapított Arany Ecset díjakat, melyet a rajzolásban kiemelkedő tehetségű tanulók vehettek át.

Szentes, 2008. 03. 05.

.