A karnevál első napja

 

 

2008. február 22-én délután 3 órakor vette kezdetét a karneváli időszámítás Szentesen. A város apraja-nagyja, és a meghívott vendégek együtt kezdték búcsúztatni a telet.

 

 

 
Húzd az egér nyilát a képekre!

 

A kétnapos ünnep első napján a karnevál állandó vendégei, a szlovén busók és koránt jelmezesek bemutatói hangolták a várost a karneváli műsorokra.

Délután 3 órakor megindult a menet, hogy hírül adják, hogy Szentesen hivatalosan elkezdték búcsúztatni a telet. Fogatokon, karneváli kisvonaton és sokan gyalog váltak neki az útnak. A szlovén busók menet közben zsákmányolt egy-két fehér népet, akiket jól körbeugráltak, majd zsebkendőket próbáltak zsákmányolni.

 

 

 

Az Erzsébet térről indult a menet, majd végig a Kossuth utcán, melyről lefordultak a Klauzál utcára. Ott a Jövendő utcáig sétáltak majd a sétáló utcán keresztül tértek vissza a térre.
Húzd az egér nyilát a képekre!

 

 

 

Ekkor már zsúfolásig tele volt a Kossuth tér. Sokan várták a nap sztárvendégét a televízióból ismert Four For Dance-t. Még mielőtt ők a színpadra léptek volna a Damjanich utcai óvoda óvodásai léptek fel szórakoztatva az egyre csak bővülő tömeget.

 

 
Húzd az egér nyilát a képekre!

 

A kissárkányok után pedig egyből jött a Four For Dance! A négy fiatal táncosnak sokan szurkoltak, hogy csillag szülessen belőlük.

 

 

 

A produkció szünetében (amíg a táncosok átöltöztek és szusszantak egyet) a Rákóczi F. utcai óvodások bemutatóját láthattuk.

 

 

 

 
Húzd az egér nyilát a képekre!

 

 

 

A délutáni Kossuth téri programban utolsóként újra a busók kolompolták el a telet, majd egy gyors behangolás után következett a tér esti programja, a Murphy Band koncertje. Amíg az el nem kezdődött sokan kóstolták a forralt bort és azt a sok csemegét, melyet a szervezők biztosítottak.

 

 
Húzd az egér nyilát a képekre!

 

 
Húzd az egér nyilát a képekre!

 

Szentes, 2008. 02. 22.

 

 

 

.