Egy hazai futsal mérkőzés margójára

 

Legrand-Metalcom-Szentes–Aramis 6–5 (1–4)

Az elmúlt hét hétfőjén játszott a Legrand-Metalcom-Szentes futsal csapat hazai pályán. A mérkőzésről olvashatunk a fórum hasábjain, így nincs értelme azt leírni, amit ezen a linken keresztül elolvashatunk, de történtek ezen a mérkőzésen olyan dolgok is, amiről senki sem tudósított.

 

 

 

Igen álmosan kezdtünk! Ezt senki sem vitatta, sőt a kezdeti rossz taktika (gyorsan visszahúzódni) sem vált be, mert taktikusabb játékkal az ellenfél került előnybe. Csakhogy volt (nem is egy) olyan bírói tévedés, ami mellett nem lehet már elmenni szó nélkül. A végén mindkét csapat tagjaival beszélgettünk, és kritikán alulinak nevezték a vezetést. Ugyan a vesztes csapatok szokták kritizálni a bírókat, de most mint győztesek sem mehetünk el szó nélkül amellett, ami Szentesen történt.  Volt olyan eset, amikor az oldalvonalon kiguruló labdát az ellenfél vissza adta a Szentesnek így kompenzálták az akkor bekövetkezett bírói tévedést. Volt piros lap is, amit pár másodperc múlva visszavontak. Ha tartotta volna az ítéletéhez a mérkőzés vezetője, akkor műhibára hivatkozva meg lehette volna óvni a meccset, de még időben korrigált. (Értetlenkedve álltunk az eset előtt, mert hogy történhet ilyen meg, amikor könyvelni szokták a sárga lapokat?)

 

 

 

Két szentesi játékos is piros lapot kapott, sőt most fegyelmi eljárást indítottak az egyik játékosunk ellen, mert a bíró azt írta a jegyzőkönyvbe, hogy őt meglökte a játékos. Ugyan a tv felvételek ezt semmilyen módon nem bizonyítják, de egy újabb tortúra elé néznek a szentesiek.

 

A mérkőzés végén az ellenfél nagyon sportszerűen nem is vitatta a meccs végeredményét, mert tényleg akartak a szentesiek és a letámadásos taktikával nem tudtak mit kezdeni. De abban is megegyeztek, hogyha a két csapatból egy-egy játékost neveztek volna ki bírónak jobb mérkőzést láthattunk volna (pedig ez sem volt semmi). A második félidőben szinte két percenként a bírók szerepeltek, és mindkét kispadot ette a méreg. Mindezek ellenére egy nagyon jó meccset láthattunk és ezt csak a csapatoknak köszönhetjük. A mérkőzés vezetői viszont leszerepeltek mert kritikán aluli produkciót láthattunk tőlük.

Mi is inkább a mérkőzéssel szeretnénk foglalkozni, de a fenti képeken jól láthatók azok a reakciók amiket egy-egy bírói döntés váltott ki a csapatból.

 

Szentes, 2008. 02. 22.

.